İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bolu, iyilikte yarışıyor
Bolu’da İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen’in desteğiyle hayata geçirilen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi tanıtım toplantısı yapıldı.
22.11.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın geçtiğimiz yıllarda başlatmış olduğu “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi Anadolu’nun dört bir yanından büyük destek görüyor. İHH Genel Merkezi Yetim Komisyonu ise projeyle ilgili okullarda ve çeşitli platformlarda sunumlarını sürdürürken diğer yandan sponsor olunan yetim sayısı gün geçtikçe artıyor. 

Bu kapsamda Bolu Solmaz Ahmet Baysal Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğü’nde bir tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya; İHH İstanbul Yetim sorumlusu Reşat Başer’in yanı sıra, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, İl Müftüsü İzani Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, diğer il yöneticileri ile merkez okul-kurum müdürleri katıldı.

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi Bolu İl Koordinatörü  Fatih Fedakar’ın sunumuyla başlayan toplantı, Bolu İHH İl Başkanı Fethi Sarımsakçı’nın konuşması ile devam etti. Başkan Sarımsakçı, İHH olarak 2010 yılından beri sadece yetim çalışması değil Bolu’da değişik alanda çalışmalar yaptıklarını, bundan sonra da eğitim camiasının desteği ile daha ileriye gitmek istediklerini ifade ederken özellikle eğitim camiasına desteklerinden ötürü teşekkür etti.

rrr.jpg

Pakistan’da yetimliği hissetmek

Daha sonra ise kürsüye, İHH İstanbul Yetim sorumlusu Reşat Başer çıktı. Başer konuşmasında, yetimin konuşulduğu ortamlarda yüreklerin aynileştiğini, yetimi konuşmak, anmak, aramızda bulundurmanın bu anlamda çok önemli olduğunu söyledi.

“Etrafınızda bulunan çocuklara baktığınız zaman yetim çocukların omuzlarının düşük olduğunu, gözlerinin hafiften aşağıya düşük olduğunu görürsünüz. Bunun nedenlerinden bir tanesi de aslında o sevgiye avuçlayamadıklarından dolayıdır. Bunun en güzel örneklerinden birini paylaşmak istiyorum sizinle” diyerek sözlerine devam eden Başer, Pakistan’da yaşanan bir anıyı şu şekilde özetledi:

“Pakistan’daki bir yetimhanede, arkadaşlarımızdan biri, çocuklardan bir tanesinin ayakkabılarının bağını açık görüyor ve küçük bir temasla beraber eğilip önüne ufaklığın ayakkabılarının bağcıklarını bağlamaya başlıyor. Yan taraftaki küçük delikanlı da arkadaşımızın önüne doğru  yaklaşmaya ve ayağını onun göreceği şekilde uzatmaya başlıyor. Bunu bir yetimden başkası asla yapmaz. Bunu yapan çocuklar da işte bizim çocuklarımız. Yaşadıkları konumlar, ortamlar, dünyalar farklı olabilir. Farklı dinleri, farklı renkleri, farklı kültürleri yansıtabilirler ama biz bu toprakların insanları olarak onların hepsini kendi çocuklarımız gibi görüyoruz.” 

Bolu 100 yetime hamilik ediyor

Reşat Başer, UNICEF’in raporlarına göre dünyada kayıtlı olarak 200 milyon yetimin bulunduğunu, yapılan ön araştırmalara göre ise 400 milyon yetim çocuğun olduğunu, ülkemizde ise 1.2 milyon yetim olduğunu ifade etti. “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar” projesinin 4. yılında olduğunu ve Bolu ilinin okullar ve Kur’an Kursları dâhil toplam 100 yetime baktığını ifade eden Başer, Bolu’nun çok daha güzel işler yapabileceğine, bu çalışmaya daha çok heyecan katabileceğine inandığını söyledi.

yusuf-cengiz.jpg

“İHH, düşkünlere yardım eli uzatıyor”

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ise yaptığı konuşmada, Bakanlığın da destek vermiş olduğu İHH Koordinatörlüğünde yürütülen projenin, çok güzel bir etkinlik olduğunu, bir iyilik hareketi olduğunu ve kelebek etkisiyle hem ülkemizde hem de bütün dünyada çok güzel, çok olumlu çalışmalara vesile olduğunu belirtti.

Müdür Cengiz, İHH’nın özellikle Müslüman coğrafyasına yardımlar götürdüğünü, oradaki fakirleri, yetimleri sevindirdiğini, Anadolu topraklarının ‘ensar’ olduğunu, yüzyıllardan beri yetimlere, yoksullara, düşkünlere yardım eli uzattığını ifade ederken, dünyada bu tarz iyilik hareketlerini görmezden gelindiğini ve bu projelere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

ali-ercoskun.jpg

“Batılılar, misyonerlik namına yardım ediyor ama İHH…”

Kürsüye son olarak ise AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun geldi. Vekil Ercoşkun, konuşmasında; İHH deyince sadece yetime yönelik faaliyetlerin akla gelmediğini, dünyada kan ve gözyaşı nerede varsa sadece Müslüman coğrafyada değil tüm dünya çapında nerede bir ihtiyaç varsa, İHH’nın elindeki imkanlarla koşmaya, yardım etmeye gayret eden ve bunu da sadece insani değerler üzerinden  gerçekleştiren bir hareket olduğunu ve İHH’nın yaptığı hizmetlerden en bereketlisinin yetim organizasyonu olduğunu ifade etti. Ercoşkun’un açıklamaları şu şekilde:

“Dünyada kan ve gözyaşı denildiğinde, hep Müslüman coğrafyaları akla geliyor. Ve bunun Batı kaynaklı olduğunu biz biliyoruz. Ayrıca Batı menşeli bu tarz organizasyonlarda muhakkak misyonerlik tarafının olduğunu görüyoruz. Dolayısı ile İHH’nın gerçekleştirdiği bu faaliyetlerin hiçbir çıkar gözetmeksizin iyilik namına,  Allah Rızası için olduğunu; bu ülkenin tarihten, geçmişten gelen değerlerinin bir devamı olduğunu görmemiz gerekiyor.”

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022