İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bosna-Hersek’te, İstanbul Kültür ve Eğitim Merkezi
İHH İnsani Yardım Vakfı, Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da İstanbul Kültür ve Eğitim Merkezi’nin açılışı gerçekleştirdi. Kur’an-ı Kerim, Türkçe, İngilizce, bilgisayar kurslarının verileceği merke
Balkanlar, Bosna-Hersek 08.04.2010

Osmanlı’nın dağılmasından sonra adeta yetim kalan Bosna Hersek, Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’le birlikte bağımsızlığını kazansa da Boşnak halkının Balkanlar’da var olma mücadelesi devam ediyor. Bosnalı Müslümanları bekleyen en büyük tehlikelerden birisi yaşanabilecek kültürel ve dini dejenerasyonlar. 

İHH İnsani Yardım Vakfı, Bosna’da hayata geçirdiği projelerle dini, kültürel, sosyal ve eğitim hayatına katkıda bulunuyor.  İHH, bu projelerini bir yenisini daha ekledi. Başkent Saraybosna’da İstanbul Eğitim Ve Kültür Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Yoğun ilginin olduğu açılışa Stari Grad Belediye Başkan Danışmanı Suad ef. Berbiç, Novo Sarayevo Belediye Başkanı Necad Kolco, İHH Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Atalay, Emin Şirin, İHH Bosna Yardım Koordinatörü Mukadder Tanok Kırbaş, Mostar Başkanı Admir Pozderoviç, Müderris İslam Birliği’nden Nazım Haliloviç, Air Bosna Müdürü Okan Uluocak, THY Müdürü Salih Kansu, TİKA’dan Nevzat Yeşiller, Kültür Ateşesi Hasan Huseyin Öztürk, Sanatçılar Zeyd Şoto ve Eldin Huseinbegoviç, Profesörler Halil Mehtiç, Mustafa Hasani, Kenan Musiç, Amina Şiljak’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul Eğitim ve Kültür Merkezi’nin açılışında kısa bir konuşma yapan Feyza  Tanok Şehbajraktarevic, İHH’ya Bosna’da gerçekleştirdiği çalışmalar için teşekkür etti. Açılış programında merkezden kurs alan küçük öğrenciler ve bölgenin tanınmış sanatçısı Eldin Huseinbegovicin ilahi   okudular.

Merkezde Türkçe, İngilizce dil kurslarının yanı sıra Kur’an-ı Kerim ve bilgisayar kursları olacak. Bölge halkını bilinçlendirmek için seminerlerin de organize edileceği merkezde ayrıca şehit ailelerine, yetim çocuklara ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapılacak.

Emine Erdoğan merkezi ziyaret etti

İstanbul Kültür ve Eğitim Merkezi’ni Başbakan Tayip Erdoğan ile birlikte Bosna’ya gelen Emine Erdoğan da ziyaret etti. Emine Erdoğan, ayağının tozuyla yaptığı ziyarette kültür merkezinin yetkilileriyle ve öğrencileriyle görüştü. Merkezde yürütülecek çalışmaları ilgiyle dinleyen Erdoğan, Balkanlar’da bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu vurguladı. Erdoğan, benzeri çalışmaların başka Balkan ülkelerine taşınmasını temenni ettiğini belirtti. Öğrenciler, Emine Erdoğan’ın kendilerine gösterdiği yakın ilgiden çok memnun oldular. Ziyarette kültürel çalışmalar vermiş olduğu destek ve duyarlılığından dolayı Emine Erdoğan’a bir teşekkür beraatı takdim edildi. 


İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024