İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bosnalı yetimlerimizle 2 gün geçirdik
Ekiplerimiz 'Yetim Dayanışma Günleri' etkinlikleri için kardeş ülke Bosna Hersek'teydi.
Balkanlar, Bosna-Hersek 12.04.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Konya Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) gönüllüleri, 'Yetim Dayanışma Günleri' etkinlikleri çerçevesinde kardeş ülke Bosna Hersek’teydi.

İHH ve AYDER gönüllüleri Bosna Hersek’te bakımlarını üstlendikleri yetimlere ve ailelere elbise ve kırtasiye setlerini kendi elleriyle dağıttılar. Ayrıca Konyalı hayırseverlerin hazırlamış oldukları hediyeler teker teker çocuklara teslim edildi. Bosna Hersek’te yapılan çalışmalar doğrultusunda 75 yetim çocuğa kırtasiye malzemesi dağıtılırken, 50 yetim çocuğa da giysi yardımı yapıldı.

İstanbul’dan beraberlerinde getirdikleri balon, şeker, top ve tişörtleri yetimlere dağıtan İHH ekibi gezi programının ilk ayağında Bosna'ya has bir kebapçıda çocuklarla birlikte öğle yemeği yedi. Ardından Konya’dan getirilen tatlılar ikram edildi.

Aralarında ilk kez Saraybosna'yı görme şansı bulan yetimler Saraybosna Meydanı'ndaki Su Sebili önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Ekip daha sonra Bosna savaşının büyük komutanlarından Aliya İzzet Begoviç'in mezarını ziyaret etti. Sırplarla yapılan özgürlük mücadelesinde Bosnalılara destek veren Konyalı şehitler de burada anıldı.Ardından hayvanat bahçesine giden Bosnalı yetimler, unutulmaz bir gün yaşadı. Çoğu kırsal bölgelerden olan çocuklar Saraybosna'yı ilk kez görmenin yanında hayvanat bahçesine de ilk kez gidiyorlardı. Bir sürü farklı hayvanı ilk kez bu kadar yakından gören yetimlerin heyecanı görülmeye değerdi.

İHH ve AYDER ekibi toplam 110 Bosnalı yetim çocukla birlikte sinemaya da gitti. Patlamış mısır ve meyve suyu eşliğinde Boşnakça bir animasyon filmi izlendi. Sinemanın ardından birlikte yenen yemekte Boşnak böreği, patates kızartması ve tavuk ikram edildi.

Bosna ziyareti kapsamında Türkiyeli hayırseverlerin adak ve akika kurbanlarının kesilerek dağıtımını yapan ekipte yer alan gönüllüler yetimlerle geçirmiş oldukları bu özel günleri hayatları boyunca unutamayacaklarını, İHH’nın yetim kampanyasına tüm Türkiye’nin ortak olması gerektiğini dile getirdiler.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024