İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bosnalılardan Suriye’ye tarihe geçecek yardım
Bosna’da faaliyet gösteren yardım kuruluşları Suriye halkı için seferber oldu.
Balkanlar, Bosna-Hersek, Ortadoğu, Suriye, Türkiye 18.02.2013

 Bosna-Hersek’te faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları Suriye halkına yardım amacıyla bir araya geldi. Bosna genelinde aylardır sürdürülen çalışmalar neticesinde toplanan yardımlar tırlara yüklenerek bölgeye hareket etti.

Bosna’da Solidarnost Yardım Vakfı’nın öncülük ettiği ve ülkede faaliyet gösteren 6 yardım kuruluşunun da desteklediği kampanya kapsamında toplanan yaklaşık 60 bin Euro değerindeki yardım malzemesini taşıyan tırlar Cumartesi günü Türkiye’ye giriş yaptı.

Antakya üzerinden Suriye’ye gidecek tırlarda gıda, kıyafet, ayakkabı, hijyen, ısıtıcı, bebek paketi ve battaniye yer alıyor. Bosna halkının yardımları İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Suriye içerisine ulaştırılacak.

Yardımların dağıtımına eşlik etmek ve bölgede incelemelerde bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Bosnalı sivil toplum kuruluşu yetkilileri Suriye için yardım çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

İHH Genel Merkezini ziyaretinde; savaşın ne demek olduğunu bildikleri için Suriye halkını daha iyi anladıklarını ifade eden Solidarnost Yardım Vakfı Başkanı Zemira Gorinjac, Bosna’nın 20 yıl önceki durumunda olmadığını Bosnalıların dünyanın çeşitli yerlerindeki mazlumlar için yardım faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

Gorinjac Suriye için yardım kampanyasını 7 Aralık 2012’de başlattıklarını, toplanan yardımları taşıyan konvoyun Bihaç’tan yola çıktığını, yaklaşık 40 ton gıda malzemesinin 2 tırla Hatay’a ulaştırılacağını, ayrıca toplanan yaklaşık 25 bin Euro’luk para yardımının da İHH aracılığıyla diğer ihtiyaç malzemeleri alınarak bölgeye iletileceğini kaydetti.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024