İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bülent Yıldırım Suriye’de
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye’nin İdlib ilinde vakıf tarafından hayata geçirilen kalıcı eser ve projeleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Suriye 14.11.2020

İç savaşın sürdüğü Suriye’de insani yardım alanında yoğun çalışmalar yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İdlib’i ziyaret ederek, bölgedeki kalıcı eser ve çalışmaları yerinde inceledi.

Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, Suriyeli savaş mağduru siviller için yılbaşında briket ev projesi başlattıklarını belirterek, “10 gündür Suriye’deyim. Bölgeyi gezip incelemelerde bulunuyorum. Çünkü halkımızdan briket ev konusunda destek istedik. Bu projemiz kapsamında hangi noktaya geldiğimizi görmek istedim. Toplam 20 bin ev inşa edeceğimizi duyurmuştuk. Şimdiye kadar 10 binden fazla evi inşa ettik. Çalışmalar sürüyor” dedi.

ba2a7477.jpg

İdlib’in Türkiye sınırına yakın olan bölgelerindeki sığınmacı kamplarında 1,5 milyondan fazla sivilin yaşadığını söyleyen Yıldırım, “Bu bölgelerdeki kamplar tamamen çadırlardan oluşuyordu. Bu çadırların daha müreffeh bir ortama çevrilebilmesi adına briket ev projesi siviller içinde büyük bir örneklik oluşturdu. Bizim bağışlarla inşa edip ailelere ücretsiz bir şekilde teslim ettiğimiz evlerin yanında bölge halkından da kendi imkânlarıyla briket evler inşa edip oturduklarına şahit olduk. Bu durum bir örneklik olma açısından bizleri çok mutlu etti” ifadelerini kullandı. Başkan Yıldırım, briket ev projesinin bölge halkı için bir iş imkanı da oluşturduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

ba2a7724.jpg

“Bölgede büyük iş alanları oluşmuş. İnsanlar çalışıyor, işçiler çalışıyor. Biz bundan çok mutlu olduk. Çünkü bu bölgelere yapılan yardımlar bu insanların ayakta kalmasına vesile oldu. Bu nedenle mazlumlara destek veren tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum.”

ba2a8065.jpg

İHH, Suriye’de 2011 yılından bu yana gıda, eğitim, barınma ve sağlık alanında çalışma yürütüyor. 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024