İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bursa İHH Ekibi Lübnan’dan Döndü
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Ramazan çalışmaları dolayısıyla Lübnan’a giden Bursa İHH ekibi, yardımların dağıtılmasının ardından Türkiye’ye döndü.
Afrika, Avrupa, Balkanlar, GüneyAmerika, GüneyAsya, Irak, İran, Kafkasya, Lübnan, OrtaAsya, Ortadoğu, Suriye, Türkiye 01.08.2012

Bursa İHH’dan Halil Asa ve Bilal Aşkın’ın katılımıyla, Lübnan’da yaklaşık 60 yıldır mülteci olarak zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Filistinliler, Esed ve Şebbaha çetelerinin zulmünden kaçan Suriyeli mültecilere ve Girit Türklerine ramazan yardımları ulaştırıldı.

İHH’nın partner kuruluşu olan, Filistinliler tarafından kurulan Gavs Vakfıyla müşterek yapılan çalışmalarda ise Trablus’ta bulunan Beddavi mülteci kampındaki özürlülere hediyeler götürüldü. Eğitimleri hakkında bilgi alındı. Kampta yetimlerin annelerine erzak dağıtımı yapıldı.

İrşad Cemiyetinin Suriyeli mülteciler için hazırladığı programa iştirak eden Bursa İHH ekibi Buradaki mültecilere erzak paketi dağıttıktan sonra mübadele döneminde Lübnan’a yerleştirilmiş Giritli Türklerle buluştu. Tıp eğitimini İstanbul’da almış olan Dr. Ali Beckett, Girit Türklerinin sıkıntılarını anlattıktan sonra evlere yardıma geçildi.

Sabra Şatilla kampı ile Burc-el Beracin kamplarını da ziyaret eden İHH ekibi kamplardaki içler acısı manzarayla karşılaştılar. İki günde bir yarım saat su verilen kampta yatay olarak genişleme imkânı olmadığı için dikey olarak genişlemiş. Sokaklar, bazı yerlerinden bir insanın zor geçeceği şekilde daralmış. Elektrik ve su borularının yan yana geçmesi yılda 30- 40 kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesine neden olmakta.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

[video-83]

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024