İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bursa’da yetim dayanışma gecesi
Bursa İHH İnsani Yardım Derneğince bu yıl 7'ncisi düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Yetim Dayanışma Gecesi düzenledi.
Türkiye 26.02.2016

Bursa İHH İnsani Yardım Derneğince bu yıl 7'ncisi düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Yetim Dayanışma Gecesi düzenledi.

İHH İnsani Yardım Vakfı altıncı kez düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri programı ile yeniden Türkiyeli hayırseverler ile dünyanın yetim çocuklarını bir araya getiriyor.

Bu kapsamda Bursa İHH İnsani Yardım Derneğince Yetim Dayanışma Gecesi gerçekleştirildi. 

Suriye, Kosova ve Makedonya’dan gelen 12 yetim çocuğun da sahne gösterileriyle renk kattığı gecede katılımcılar 120 yetimin hamiliğini üstlendi.

Merinos AKKM’de düzenlenen program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından açılış konuşması yapan Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan “2006 yılında başladığımız yolculuğumuzda 10 yılını geride bırakmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 10 yıllık süreçte 100’lerce projeyi hep birlikte hayata geçirdik ve geçirmeye de devam ediyoruz” dedi.

“Amacımız halkımızı yetim konusunda bilinçlendirmek”

İHH olarak Ramazan’dan Kurban’a kadar geniş bir yelpazede hayır faaliyetlerini yürüttüklerini ifade eden Kaptan, şöyle devam etti:  “Ancak bizim için asıl önemli olan yetimdir. Bugün startını verdiğimiz Yetim Dayanışma Günleri kapsamında, yetime gerekli önemi verme noktasında halkımızın bilinçlenmesi için çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Örneğin bu yıl Makedonya, Kosova ve Suriye’den 12 yetim çocuğumuzu Bursa’mızda ağırladık. Cuma, cumartesi ve Pazar günü de dâhil olmak üzere toplumun dikkatini çekecek etkinliklerde yetim çocuklarımızı şehrin ileri gelenleri ile buluşturduk.”

Mazlum islam coğrafyası, yetim ve öksüzler, ümmet bizi bekler

Bir yetimin hamisi olmanın bedelinin 100 lira olduğunu hatırlatan Kaptan konuşmasını şöyle tamamladı: “Ancak bir yetimin yüzünde tebessüm oluşturabilmek paha biçilmez bir duygu. Yerelde baktığımız 300’e yakın yetimimizle birlikte toplamda 4000 yetim çocuğumuza hamilik yapıyoruz. Yetim dayanışma gecemizde bir kez daha Bursa’nın vicdanlı gönüllerine sesleniyorum. Gelin el ele verelim ve ümmetin yetimlerini sahipsiz, başıboş bırakmayalım. Mazlum İslam coğrafyası, yetim ve öksüzler, ümmet bizi bekler.”

Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Köse de konuklara bir selamlama konuşması yaptı.

Konuşmaların ardından Serdar Tuncer, Makedonyalı yetim Amar Ismaili, Kosovalı yetim Menduh Alajbeg ve Bursa İHH çocuk korosu okudukları şiir ve seslendirdikleri ilahi ve ezgilerle programa katılanlara unutulmaz bir gece yaşattılar.

Bursalı yetim çocuklar tarafından sahnelenen mehter gösterisi ve Önder Şahsiyetler skecinin ardından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Kulübü futbolcuları ellerinde ‘Yetim Gülerse Dünya Güler’ pankartı ile çıkarak yurt dışından gelen yetim çocuklara hediye verdiler.

Gece, Genç İHH tarafından hazırlanan “Ümmet Senfonisi” ile sona erdi.

Gecenin sonunda geceye katılan vatandaşlar 120 yetimin hamiliğini üstlendi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022