İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bursaspor yetimlerle el ele
Bursapor, İstanbul Başakşehir ile sahasında oynadığı maça İHH'nın "Yetim Gülerse Dünya Güler" pankartı ve yetim çocuklarla birlikte çıktı.
Türkiye 28.04.2015

Bursapor, İstanbul Başakşehir ile sahasında oynadığı maça İHH'nın "Yetim Gülerse Dünya Güler" pankartı ve yetim çocuklarla birlikte çıktı.

İHH’nın bu yıl 5’incisini düzenlediği “Yetim Dayanışma Günleri” yurt içi ve yurt dışında düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

Mayıs ayı sonuna kadar sürecek olan günlere siyaset, sanat ve spor dünyasından da destekler gelmeye devam ediyor.

Son olarak Süper Lig ekiplerinden Bursaspor, geçtiğimiz hafta sahasında oynadığı İstanbul Başakşehir maçına “Yetim Gülerse Dünya Güler” pankartı ve yetim çocuklarla birlikte çıktı.

Biz de İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Bursaspor’a teşekkür ediyor, bu davranışın diğer spor kulüplerine de örnek olmasını temenni ediyoruz.

5. Yetim Dayanışma Günleri

Türkiye’de 8 bin, dünyada ise 60 bin yetim çocuğa destek veren İHH, 2011 yılından bu yana "Yetim Dayanışma Günleri" organize ediyor. Bu yıl 5’incisi düzenlenen “Yetim Dayanışma Günleri" ile dünya çapında 41 ülkede 427 proje gerçekleştirmeyi planlayan İHH, bu projelerin 116’sı ile Türkiye’de 23 bin, dünya üzerinde gerçekleştireceği 311 proje ile de 157 bin yetim çocuğa yardım eli uzatmayı hedefliyor. Öne çıkan projeler ev tamir ve inşası, okul inşaatları, kırtasiye dağıtımı, sağlık taramaları, sünnet organizasyonları olacak.

Dünyanın dört bir yanında bügüne kadar 24 yetimhane kuran İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yılki faaliyetlerle bu sayıyı 28’e çıkardı. Bu dönemde açılan 4 yeni yetimhane ile Filipinler, Tayland, Uganda ve Pakistan’da bulunan yetim çocuklara sağlıklı yaşama alanları sunulacak. Kalkındırma projeleri ile de yetim ailelerinin kendi ayakları üzerinde durmaları sağlanacak. Yetimhanelerin bulunduğu bölgelere gönderilen ekiplere psikolog ve pedagoglar dahil edilerek çocukların psikolojik durumlarını yerinde tespit edip, varsa engelli çocukları tespit ederek bu çocuklara yönelik çalışmalar da yapılıyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022