İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Çadır kentlerde karne sevinci
Fırat Kalkanı Bölgesi'nde eğitim çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, okullarda, çadırlarda eğitim gören öğrencilere karne sevinci yaşattı.
Suriye, Türkiye 20.01.2018

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden temizlenip güvenli bölgeler olan Azez, Bab, Cerablus, Çobanbey beldesi ve köylerde Türkiye'nin desteğiyle eğitim veren okullarda on binlerce çocuk karneleriyle buluştu.

Savaş bölgesinde eğitimin zor şartlarda devam ettiğini söyleyen Kilis İHH Basın Birimi Sorumlusu Ali İmran Durman, “ Bizler çocukların anaokulundan başlayıp üniversiteyi bitirene kadar  eğitimlerine devam etmeleri için uğraşıyoruz. Çeşitli bölgelerde ve çadır kentlerde kurduğumuz birçok eğitim noktasında öğrencilerimiz eğitimlerini sürdürüyor. Ayrıca bölgede kurduğumuz İHH Uluslararası Şam Üniversitesi ile birlikte liseyi bitiren öğrencilerin üniversite eğitimi almalarını sağlamaya çalışıyoruz.

anaokulu-karne-2.jpg

Bölgede başarılı öğrencilerin olduğunu ifade eden Durman; “Bu kadar az olanağa rağmen zeki ve başarılı çocuklar var. Bizler bu çocukları yetiştirip kendi ülkelerinin geleceğini yeniden inşa edeceklerine inanıyoruz. Bizler bu anlayışla Suriye’nin geleceğini onlara teslim edeceğiz inşallah.”

anaokulu-karne-5.jpg

Karnelerini aldılar ilk defa sinema filmi izlediler

İHH, “Karneler gününe özel” birçok noktada dönem sonu için özel etkinlikler düzenledi. Etkinliklere ilk defa katılan minik yetim çocuklar doyasıya eğlendi.  Palyaçolar eşliğinde eğlenen çocuklara karne hediyesi olarak kışlık elbise ve ayakkabı dağıtımı gerçekleştirildi.

Programın sonunda projeksiyon eşliğinde ilk defa sinema filmi izleyen minik çocuklar karnelerini alıp mutlu bir şekilde evlerine döndüler.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

anaokulu-karne-6.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024