İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Cerablus’ta günlük 7 bin 500 mülteciye sıcak yemek
Suriye'de Halep’ten ve Humus ilinin el-Waer semtinden çıkarak Cerablus’taki Zoğara Kampı’na yerleşen mülteciler, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yardımları ile hayata tutunuyor.
Suriye 04.05.2017

Suriye'nin Humus ilinde Beşşar Esed rejimi kuşatması altındaki el-Waer semtinden tahliye edilen ve Halep'in kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında kurtarılanlar, Cerablus’taki Zoğara Kampı’nda dağıtılan yardımlarla yaşamlarını sürdürüyorlar.

Kampa getirilen 7 bin 500 kişinin günlük yemeği İHH İnsani Yarım Vakfı tarafından karşılanıyor. Kampta kurulan aşevinde İHH günlük bir öğün sıcak yemek dağıtıyor.

"Her şey hazırdı"

Kampta yaşayan el-Waerli 12 yaşındaki Eyhem Mahmud, "Biz Humus'tan Cerablus bölgesine tehcir edildik. Buraya geldiğimizde bizim için her şeyin hazırlanmış olduğunu gördük. Aşevinden Allah razı olsun, her gün buradan sıcak yemek alıyoruz" diye konuştu.

El-Waer’i terk etmek zorunda kalan 11 yaşındaki Halid İbrahim da kuşatma altında yemek bulmakta zorlandıklarını dile getirerek, "Allah razı olsun, buradaki aşevinden yararlanıyoruz'' ifadelerini kullandı.

22.jpg

 

“Aç yatıyorduk”

Çıkmak zorunda kaldıkları el-Waer'de 6 ay boyunca sadece bulgur ve pirinç yediklerini aktaran 38 yaşındaki Vail Ebu Haid ise şunları kaydetti:

"Çocuklarımızla çoğu günler aç yatıyorduk. Orada durumumuz çok kötüydü, Allah İHH'dan razı olsun, her gün burada bize sıcak yemek dağıtıyorlar.”

“Sadece sıcak yemek değil”

Kamptaki İHH Aşevi Sorumlusu İsam Ebu Yunus ise ''İHH olarak Zoğara kampında her gün 7 bin 500 kişiye sıcak yemek sunuyoruz. Sadece sıcak yemek değil, ailelere içerisinde temel ihtiyaç malzemeleri olan yardım kolileri dağıtıyoruz" dedi.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024