İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Çocuk Şenlikleri
İHH İnsani Yardım Vakfı Beykoz, Çekmeköy, Sultanbeyli ve Sancaktepe temsilcilikleri Yetim Dayanışma Günleri kapsamında binlerce çocuk ve yetimi gönüllerince eğlendirdi.
26.05.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl 8’incisini düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri (YDG) kapsamında yurt içinde ve yurt dışında yetimlere yönelik çeşitli etkinlikler, yetim ailelerini kalkındıracak projeler ve yardım faaliyetleri düzenliyor. Bu kapsamda İHH’nın Beykoz, Çekmeköy, Sultanbeyli ve Sancaktepe temsilcilikleri binlerce çocuk ve yetimi Çocuk Şenliklerinde bir araya getirdi.

detay3.jpg

Kalpler Cennetin Çocukları İçin Buluşuyor

İlk şenlik, Beykoz İHH tarafından Kaymak Donduran Mesire Alanında gerçekleştirildi. Bu sene üçüncüsü düzenlenen şenliğe Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi ve Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destek verdi. Etkinliğe; milletvekilleri ve ilçe yönetiminde söz sahibi kişiler katıldı. “Yetim Gülerse Dünya Güler” sloganıyla düzenlenen etkinlikte yetimler aileleriyle birlikte unutulmaz anlar yaşadı. Sabah saatlerinde kahvaltıyla başlayan şenlik, boyamalar, şişme oyun havuzunda eğlence, palyaço gösterileri ve yarışmalar ile devam etti. Öğle yemeğinin ardından çocuklara oyuncaklar ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

detay2.jpg

Yetim Eğlence Programı

İkinci şenlik Çekmeköy İHH tarafından lunaparkta icra edildi. Ümraniye’den 110, Sancaktepe’den 100, Çekmeköy’den ise yaklaşık 100 yetimin katıldığı programda çocuklar, lunaparkta doyasıya eğlendirildi. 

detay1.jpg

Cennetin Çocukları

Sultanbeyli İHH tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Cennetin Çocukları etkinliğine ilçe kaymakamı, ilçe belediye başkanı ilçe milli eğitim müdürü ve okul müdürleri katıldı. İlçe öğrencileri ve yetimlerinin katıldığı şenlikte çocuklar, "Gençler Asla Unutmaz" yazılı 15 Temmuz tişörtleri giydi. Şenlikte çocuklar, şişme oyun alanları, yarışmalar, uçurtma şenliği, grafiti ve yüz boyama etkinlikleri ile doyasıyla eğlendi. Şenliğin sonunda çocuklara giysi, hijyen seti ve kırtasiyeden oluşan hediyeler verildi.

son.jpeg

Kardeşlik Şenliği

Son şenlik Sancaktepe İHH tarafından Taşdelen Mesire Alanında gerçekleştirildi. 200 yetim ve öğretmenin katılımıyla gerçekleşen program, sabah kahvaltısı ve oyunlarla başladı ve patlamış mısır, pamuk şekeri ikramı ve grafiti çalışması ile devam etti. Öğle yemeğinin ardından çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024