İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Çocukla, çocuk ol
Dünya Çocuk Hakları Günü dolayasıyla Saraçhane Parkı'nda düzenlenen etkinlikte, grafiti sanatçıları çizimler yaptı, Suriyeli müzik grubu Domsek dinleti sundu ve Grup Yürüyüş de ezgilerini seslendirdi.
21.11.2016

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla Fatih'te "Çocukla Çocuk Ol" temalı etkinlik düzenlendi. Uluslararası Mülteci Hakları Derneği ve Genç İHH tarafından Saraçhane Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, graffiti sanatçıları çizimler yaptı, Suriyeli müzik grubu Domsek canlı müzik dinletisi sundu ve Grup Yürüyüş de ezgilerini seslendirdi.

6f5a1311.jpg

Etkinlikte konuşan Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Genel Başkanı Uğur Yıldırım, 27 yıl önce yürürlüğe giren Çocuk Hakları Sözleşmesinin her gün daha fazla ihlal edildiğini söyledi.

Yıldırım, milyonlarca çocuğun, birçok temel haktan yoksun bir şekilde, savaş, göç ve yoksulluk gibi olumsuzlukların ortasında yaşamını sürdürmeye, büyümeye çalıştığını anlatarak, "Maalesef savaş, milyonlarca çocuk için gündelik hayatın bir parçası haline gelmiştir. Bazıları başka bir yaşam tanımayarak savaşın ortasında doğmuş, bazıların dünyası da savaşların ortaya çıkışıyla alt üst olmuştur. Bu etkilerin sonucunda sayısız çocuk ölmüş, birçoğu sakat veya yetim kalmıştır. Birçoğu aç kalmış veya açlıktan ölmüştür. Milyonlarcası topraklarından ayrılarak yollara dökülmeye zorlanmıştır. Çoğu bu zorunlu yolculuğun ağır şartlarına dayanamayarak hayata veda etmiştir. Hayatta kalabilenler ise hiçbir insani koşula uymayan ortamlarda yaşamını sürdürmeye çabalamaktadır. Mülteciler, geçiş yaptıkları ülkelerde çoğu kez yabancı düşmanlığının ve ayrımcılığının hedefi olmaktadır." diye konuştu.

avukat_ugur_yildirim_main_1.jpg

"Sığınmacı çocukların yardım çığlıklarına karşılık verelim"

UNICEF raporuna göre bugün dünyada yaklaşık 50 milyon çocuğun yerinden ve yurdundan ayrı düştüğünü aktaran Yıldırım, 2015 yılında kimsesiz 100 binden fazla çocuğun 78 ülkeye sığınma başvurusunda bulunduğunu, Suriye'deki iç savaşta ise 15 binden fazla çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi.

Yunanistan'a geçme umuduyla bindiği botun batması sonucu cansız bedeni kıyıya vuran Aylan bebeği hatırlatan Yıldırım, bu olaydan sonra 340 çocuğun daha yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Yıldırım, savaşın bu ağır bilançosunun gölgesinde karanlığa bir umut yakabilmek amacıyla etkinliği düzenlediklerini dile getirerek, "Her milletten, dilden, dinden çocuk ile birlikte ifadenin söz ve resimle birleştiği grafiti sanatıyla mazlum ve mağdur çocukların haklarını unutmadığımızı, her daim müdafi olacağımızı duyuracağız. Sizleri de en temel haklardan olan yaşam hakkı ihlal edilen mülteci çocuklar adına seslerine ses olmaya, yardım çığlıklarına karşılık vermeye, bir insanlık vazifesi olarak davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Çocukların da kendilerince graffiti yaptığı, halat çekme oyunlarını oynadığı etkinlik, graffiti sanatçıları; Belal Khaled, Leo Lunatic, MET ve Reach’ın hünerlerini sergilemelerinin ardından son buldu.

6f5a1332.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Genç Atölye açıldı
Genç Atölye açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından açılan ve özgün tasarımlarla üretilen kırtasiye ağırlıklı 100’e yakın ürünün bulunduğu Genç Atölye, hizmet vermeye başladı. Ürünler, internet sitesinin yanı sıra Fatih’teki satış mağazasında da müşterileriyle buluşuyor. Satışlardan elde edilen gelirler, İHH’nın yardım çalışmalarında kullanılıyor.
17.05.2023
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Genç İHH tarafından hazırlanan “Arife Çiçeği’nin Serüveni” isimli proje ile depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor, hediyeler veriliyor. Kurulacak Arife Çiçeği Mağazası’nda da çocuklara bayramlıklar dağıtılacak.
14.04.2023
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
Bursa’da lise öğrencilerine yönelik düzenlenen teknoloji kampına giderken geçirdikleri trafik kazasında vefat eden İHH gönüllüleri Murat Can Kaya, Kağan Talip Tığlı, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi’nin vefatlarının birinci yıldönümünde İstanbul’da anma programı gerçekleştirildi.
Bursa
28.11.2022