İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Depremin vurduğu Pakistan ve İran'a yardım ulaştırdık
Depremin vurduğu Pakistan ve İran'da acil yardım çalışmalarına katılan İHH ekipleri sınır eyaleti Belücistan’da depremzede halka gıda yardımında bulundu.
GüneyAsya, İran, Ortadoğu, Pakistan 30.04.2013

16 Nisan Salı günü öğlen saatlerinde Pakistan-İran sınırında meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye giden İHH ekipleri depremzedelere acil yardım ulaştırdı.

İncelemelerde bulunmak ve arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere aynı gün hem Pakistan’a hem de İran’a hareket eden İHH ekipleri bölge yetkilileriyle incelemelerde bulundu.

Depremin merkez üssüne en yakın yerleşim alanı olan Saravan’da İran Kızılay’ı ile birlikte incelemelerde bulunan İHH ekibi Pakistan’da da deprem bölgesinde çalışma yapan az sayıda sivil toplum kuruluşundan biri oldu.

Zorlu ve uzun bir yolculuktan sonra sınırda bulunan Belücistan eyaletinin Muşkil kasabasına ulaşan İHH ekibinin bölgede yaptığı incelemelere göre yaklaşık 1500 ev ve 250 iş yerinin depremde tamamen yıkıldığı, 34 kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin de yaralandığı tespit edildi.

İHH ekibi Belücistan eyaletinde Muşkil kenti ile birlikte Mugribi Zirdag, Mashriki Zirdag, Ladgast, Kileng, Sotgan, Aggo, Mudassar ve Kuli İsmail yerleşim beldelerinde depremzede halka gıda kumanyası dağıtımında bulundu.

Un, şeker, kuru baklagiller, yağ, pirinç, süt ve çaydan oluşan gıda kumanyalarından toplamda bin aile faydalandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024