İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Diriliş Buluşmaları Kayseri’de başladı
İHH ve çeşitli STK'ların işbirliğiyle organize edilen 'Diriliş Buluşmaları' isimli konferans serisi 'Kudüs ve Mescid-i Aksa' konferansı ile Kayseri'de başladı.
Filistin-Gazze, Türkiye 13.06.2015

İHH ve çeşitli STK'ların işbirliğiyle organize edilen 'Diriliş Buluşmaları' isimli konferans serisi 'Kudüs ve Mescid-i Aksa' konferansı ile Kayseri'de başladı.

İHH ve çeşitli STK'ların işbirliğiyle organize edilen 'Diriliş Buluşmaları' isimli konferans serisi 'Kudüs ve Mescid-i Aksa' konferansı ile Kayseri'de başladı. İHH İnsani Yardım Vakfı, Sahn-ı Seman İslami İlimler Eğitim ve Araştırma Merkezi, Sosyal Doku Vakfı, Siyer Vakfı, İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi'nin (İFAM) işbirliğiyle organize edilen 'Diriliş Buluşmaları' isimli konferans serisi 'Kudüs ve Mescid-i Aksa' konferansı ile Kayseri'de başladı. Kadir Has Kongre ve Spor Salonu'nda Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail'in Mescid'i Aksa'yi yıkma planları yaptığını vurgulayarak, "Mescid-i Aksa'yı yıkmaya çalışıyorlar ve Kur'an-ı Kerim yakıyorlar. Gözümüze baka baka diyorlar ki 'Biz Mescid-i Aksa'yı yıkarız, Kur'an-ı Kerim'i yakarız, sizlerden bir ses çıkmaz'. Çünkü İslam coğrafyasının parçalanmışlığını çok iyi biliyorlar. O nedenle bizler de onlara diyoruz ki, 'Biz alimlerimize güveniyoruz, insanlarımıza güveniyoruz. Hangi mektepten, hangi mezhepten olursa olsun bu alimlerimiz bir araya gelip halkı da arkasına alarak Allah'ın izniyle Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için Kudüs'e gidecek yolu açar inşallah' diyoruz. Bizim size ihtiyacımız var. Araba konvoyu, Mavi Marmara ve şimdide hazırlıklarımız Kudüs'e yürüyüş olacak. Onun için bu hocalarımızdan rica ettik. Bu halkın önüne birlik ve beraberlik içerisinde aynı hedefler doğrultusunda olduğumuzu gösterin dedik. Allah kendilerinden razı olsun" dedi.

 

Türk ve Kürt İttifakı Mescid’i Aksa’yı Kurtarır

Çözüm sürecini desteklediklerini ifade eden Yıldırım, "Biliyor musunuz, şuanda İsrail Gazze'ye tekrar saldırmak için hazırlanıyor. Mescid-i Aksa'yı yıkma planlarını tekrar gözden geçiriyor. ve değerli kardeşlerim, sözü, Kudüs'ü ve Mescid'i Aksa'yı hocalarıma bırakıyorum. Ama sizden bir ricam var. Kürt ve Türk ittifakı Selahattin'i doğurur, Mescid'i Aksa'yı kurtarır. O yüzden diyoruz ki 'Çözüm sürecine evet'. Çünkü Mescid'i Aksa'ya gideceğiz birlikte" şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yıldırım'ın konuşmasının ardından İhsan Şenocak, Nureddin Yıldız, Abdülmetin Balkanlıoğlu, Ebubekir Sifil ve Muhammed Emin Yıldırım'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Kudüs ve Mescid'i Aksa' konferansı yoğun katılımla devam etti.

Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi ve Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programa İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Nureddin Yıldız, Muhammed Emin Yıldırım, Ebubekir Sifil, Abdulmetin Balkanlıoğlu, İhsan Şenocak ve Mehmet Göktaş katılırken programı binlerce dinleyici takip etti. Kayseri ve çevre illerden katılımın yoğun olduğu programda konuşmacılar oldukça kritik mesajlar verdiler.

 

Kudüs Yeniden Fethedildiğinde Adalet Yeniden Gelecek

İFAM bünyesinde İslami eğitim faaliyetlerini sürdüren İhsan Şenocak ise yenilgilerin büyük bir zaferin yolunu açtığını söyledi ve konuşmasında "O zalimlerin yenilgi dediği şeye Allah zafer diyor. Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır. Hz. Ömer Kudüs'ü fethettiğinde adalet ve barış hâkim oldu dünyaya. Kudüs yeniden fethedildiğinde adalet yeniden gelecek. Selahaddin'in torunları Kürtlerle, Alparslan'ın çocukları Türkler birleşirse Siyonistler korkudan evlerine kapanacaklar. Kudüs'ün göğsündeki namahrem elini kırmak için Hz. Muhammed'in emrindeki sancağı almaya hazır mıyız?" ifadelerini kullandı.

 

 

Kudüs ümmetin Şeref Davasıdır

Siyer Vakfı bünyesinde Siret-i Resul ve Sünnet araştırmalarını sürdüren Muhammed Emin Yıldırım da Kudüs'ün ümmetin şeref davası olduğunu belirtti. "Kudüs ve Mescid-i Aksa, Ümmet-i Muhammed için bir şeref davasıdır, bir namus davasıdır. Kudüs'ü bize kazandıracak rûh, Hz. Ömer'in rûhudur; adalet rûhudur. Kudüs'ü kurtarmak istiyorsanız Kur'an'ı mehcur bırakmayacak, Sünnet'e sırtınızı dönmeyeceksiniz! Ben samimiyetimle inanıyorum ki Kudüs'ün fethi Selahaddin'in çocuklarının eliyle olacak! Terör devletine sorun, yaşadığı müddetçe en çok kimden korkuyorsunuz? Size tekerlekli sandalyedeki bir adamı gösterirler. Ya Rabbî şu yaralı ümmete Mescid-i Aksa'da özgürce namaz kılmayı yeniden nasip eyle." şeklinde konuşan Muhammed Emin Yıldırım, sözlerini dua ile sonlandırdı.

 

 

Kudüs Davası Hz. Musa ile başladı

Türkiye'nin tanınmış İlahiyatçılarından Ebubekir Sifil de konuşmasında Kudüs davasının Hz. Musa ile başladığını ifade etti. "Adem (a.s)'dan bu yana Allah, her dönemde muradını yeryüzünde ikâme edecek bir kavim bulmuştur. Kudüs'ün fethi Hz. Ömer'le değil Hz. Musa ile başlamış bir mücadeledir ve kıyamete kadar devam edecektir! Ümmet'in üzerinde oynanan oyunlar, İslâm'ın ezeli ve ebedi hakikatin temsilcisi olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bizden öncekilerin geçtiği aynı çetin yol, aynı imtihanlar bizi de bekliyor. Unutmayalım ki âhir zamanda yaşıyoruz." şeklinde konuşan Ebubekir Sifil, katılımcılara İslami prensiplere daha sıkı sarılma çağrısında bulundu.

 

Kudüs’te Cihad Bitmeyecek

Sosyal Doku Vakfı bünyesinde eğitim ve davet çalışmalarını sürdüren Nureddin Yıldız ise, "Hz.Muhammed (s.a.s.) şöyle diyor: Cihad her yerde bitebilir ama Kudüs'te ve Kudüs'ün eteklerinde cihâd bitmeyecektir! Kudüs Filistinlilerin değil, Arapların değil, Hz. Muhammed'e ümmet olan herkesindir! Kudüs bizim ilk kıblemiz, sürekli cihâdımızdır! Kudüs cihadın, müminlik nabzının attığı yer olarak kıyamete kadar en hareketli, en aktif İslam toprağıdır. Müslümanlar liberalleşebilir, hassasiyeti yitirebilir, ama Peygamber'in emri yeniden dirilecektir. Unutmayın! Peygamberimiz(s.a.v) Kudüs'ü Filistinliler'e değil, Ümmet-i Muhammed'e bıraktı! İşimiz Mescid-i Aksa, evimiz Kudüs gibi olduktan sonra Allah'ın yardımı da gecikmeyecektir." ifadelerini kullandı.

 

Müslümanların En Büyük Sorunu Birliktir

Tanınmış davetçilerden Abdulmetin Balkanlıoğlu ise konuşmasında Müslümanların en büyük sorununun "birlik ruhu" olduğunu belirtti. "Bütün İslam düşmanlarının bir araya geldiği bir noktada biz bir araya gelemezsek ihanetle damgalanırız! Ey Müslümanlar, siz Türkiye'ye değil, dünyaya yetersiniz! Allah için ayağa kalkın ve kendinize gelin! Ne olur bulunduğunuz yerleri yeşertin artık ya hu! Müslümanlığınızı hissettirin artık! Ey Müslüman, Mescid-i Aksa senin sorunun değilse hangi şey senin sorunundur? Mescid-i Aksa bir imân sorunudur! Ey Müslümanlar, siyonistleri mutlu etmeyin, emperyalistleri, zalimleri mutlu etmeyin! Müslümanları mutlu edin! Şehid kanından sonra en şerefli şey Allah için dökülen gözyaşıdır. Mazlumlar için gözyaşı dökün! Ey Müslümanlar; son nefesinizde dünyalıklar için ölmeyin, sadece Müslüman olarak, Allah'ın kulu olarak ölün!" ifadelerini kullanan Balkanlıoğlu'nun konuşmasının ardından program sona erdi.

Ramazan ayının ardından her ay farklı bir şehirde devam edecek olan Diriliş Buluşmaları'nın bir sonraki durağı ise Erzurum olacak.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024