İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Diriliş Yürüyüşü tamamlandı
İHH Acil Yardım ve Arama Kurtarma Birimleri, milli ve manevi duyguların ön plana çıkararak tarihimizle olan bağımızı güçlü tutmak amacıyla Domaniç’ten Söğüt’e Diriliş Yürüyüşü gerçekleştirdi.
11.09.2018

Diriliş Yürüyüşü ile birlikte İHH Arama & Kurtarma Ekip Üyelerinin; kondisyon, işbirliği, takım çalışması, iletişim ve lojistik gibi yetilerini geliştirmenin yanında kültür dünyasına da katkı sağlaması amaçlandı.

Ekip, genç yaşlı demeden kutlu yürüyüşe gönül veren ekiple günlerce yol yürüdü ve ilk adımın Malazgirt'te atıldığı Anadolu topraklarında aynı heyecanla yola devam etti.

genc-yasli.jpg

Ecdadın izinde yürümeye devam eden ekip, yol boyunca dağları ve ovaları aşarak Anadolu'nun güzel insanlarıyla karşılaştı.

detay1.jpg

İlk durak Selim Ata Türbesi

Diriliş Yürüyüşü, Kütahya'nın Domaniç ilçesinde bulunan Hayme Ana Türbesi'nin önünde gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından 34 kişilik ekiple başladı. 4 gece 5 gün süren yürüyüşün ilk gününde rota, 23 kilometre uzaklıkta bulunan Selim Ata Türbesi oldu.

basin-aciklamasi.jpg

Güzergah üzerinde bulunan Domaniç Kaymakamı Hasan Raşit Taşkın, makamında ziyaret edildi. Kendisine yürüyüş hakkında bilgi verildikten sonra yürüyüş hatırası olarak tişört takdim edildi.

Yürüyüşün ilk gününde 26 kilometrelik parkuru tamamlandı ve gece Selim Ata Türbesi yakınında kurulan kamp alanında geçirildi.

detay2.jpg

İkinci durak Erikli Köyü

Yürüyüşün ikinci gününde yaklaşık 24 kilometre yol mesafe kat ederek Erikli Köyü’ne ulaşıldı.

detay3.jpg

Üçüncü durak Bozüyük

Ekip, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte tekrar yola koyuldu. Yürüyüşün üçüncü gününde bu seferki rota Bilecik'in Bozüyük ilçesi oldu. Yürüyüşün üçüncü gününde ekip, toplamda yaklaşık 70 kilometrelik mesafe kat ederek Bozüyük ilçe merkezine giriş yaptı.

Üçüncü gün ayrıca Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman ve Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Kuru ziyaret edildi. Kendilerine yürüyüş hakkında bilgi verildikten sonra yürüyüş hatırası olarak tişört hediye edildi.

ziyaret.jpg

Son durak Söğüt

Ekip, yürüyüşün dördüncü gününde de günün erken saatlerinde ilk günkü heyecanla tekrar yola koyuldu. Geceyi Söğüt’e bağlı Kızılsaray Köyü’nde geçiren ekip, yürüyüşün beşinci günü de Söğüt merkezine giriş yaptı. Uzun bir yolculuğun ardından 5 günün sonunda 100 kilometre yol yürüyen ekip, Söğüt’e ulaşarak Diriliş Yürüyüşü’nü tamamladı.

detay3.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022