İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Doğu Gutalı yetimler Kudüs duyarlılığını resmetti
Şam’ın Doğu Guta bölgesinde İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından desteklenen yetimler, düzenlenen etkinlikte Kudüs hassasiyetlerini resmetti.
Suriye 24.12.2017

Suriye rejimi tarafından kuşatma altında tutulan Şam’ın Doğu Guta bölgesinde İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından desteklenen yetimler, düzenlenen etkinlikte Kudüs sevgilerini resmettiler.

"Doğu Gutalı bebekler, gıda ve ilaç yetersizliğinden ölüyor"

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, Doğu Gutalı yetimlerin Kudüs hassasiyetlerini resme yansıttığını söyledi. İHH’nın, kuşatma altında tutulan Şam’ın Doğu Guta bölgesinde 150 yetimi desteklediğini belirten Tosun, “150 yetim, düzenlenen Kudüs etkinliği kapsamında, Kudüs haritası ve şehre ait eserleri resmetti. Aynı zamanda yetimlerin hazırlamış olduğu Kudüs konulu bir tiyatro gösterisi yapıldı” dedi. Tosun, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu etkinliğin gerçekleştirilme amacı Kudüs’ün İslam ülkelerinin ortak alanı olduğunu yetimlerimize anlatmaktı. Çok başarılı ve öğretici bir etkinlik oldu. Yetimlerimiz Kudüs sevgilerini göstermiş oldu.”

dogu-gutali-yetimler-kudus-duyarliligini-resme.jpg

Doğu Guta’da son durum

Doğu Gutalı bebekler, gıda ve ilaç yetersizliğinden ölüyor. 400 bin sivilin yaşadığı Doğu Guta’da kuşatma nedeniyle ihtiyaç duyduğu gıda ve ilaçları alamayan binlerce bebek ölüm riskiyle karşı karşıya. 5 yıldır kuşatma altında tutulan Doğu Guta’da insani durum her geçen gün ağırlaşıyor. Sürekli gıda ve ilaç yetersizliğinden hayatını kaybeden bebeklerin ölüm haberleri geliyor. Bölgeye acil olarak gıda, bebek maması ve ilaç ulaştırılması gerekiyor. Lakin kuşatma devam ettiği için bölgeye doğrudan bu yardımların gönderilmesi mümkün değil. Bu nedenle en kısa zamanda bölgeye bir insani yardım koridoru açılması gerekiyor.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023