İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Eğitim-Bir-Sen’den yetimlere tam destek
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 2013 yılından bu yana sürdürdüğü “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi kapsamında Eğitim-Bir-Sen ile yürütülen iş birliği protokolü yinelenerek tekrardan imzalandı.
03.11.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı, Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı paydaşlığında 6 yıldır yürütülen, “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi”nin protokolü yeniden imzalanarak süresi uzatıldı. Türkiye ve dünya genelinde 20 bini aşkın yetim çocuğun, 1 milyonu aşkın öğrenci tarafından desteklenen, projenin protokol töreni Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İmza törenine İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İHH Yetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Reşat Başer, İHH Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sait Demir, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı, Şükrü Kolukısa, Hasan Yalçın Yayla ve Atilla Olçum katıldı.

yalcin.jpg

“İyilikte istikrar için tekrar devam ediyoruz”

İmza töreninde konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yürekleri vurulmuş kuşlar gibi çırpınan kimsesizlerin kimsesi ve umudu olmanın İslami, insani ve vicdani sorumlulukları olduğunu ifade ederek, “Bu sorumluluk bilinciyle 2013’ten bu yana İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen ‘İyilikte Yarışan Sınıflar’ projesine destek verdik, vermeye de devam ediyoruz. İnsanlığın, hele de çocukların yeryüzünü saran çığlıklarını duyan kalplerimiz ancak iyilikle yatışabilir. Zamanı aşan duyarlılığımızın gereği olarak, iyilikte istikrar için imzamızı yeniliyoruz” dedi. Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dünyada çeşitli acılar ve savaşlar yaşanıyor. İnsanların hayatlarını kaybettiği bir atmosferde 100 yıl içerisinde yaşanan insani kayıplarda rakamlar 100 milyonun üzerinde konuşuluyor. Dünyada yeteri kadar kötülük var. Ancak yeteri kadar iyiliğin olması için beraber kurumsal anlamada bir gayret gösteriyoruz. Hayata farklı açılardan bakabiliriz. Bu projeyi son derece önemsiyoruz. İnfak insanlarla alakalı değil insanlarla alakalıdır. Bizim medeniyetimizde insanlar kardeşi için yaşar, kardeşinin mutluluğuna koşar. Bizde örgütlülüğümüzün zekatı olarak bu kıymetli çalışmada devam etmeyi son derece önemsiyoruz. İyilikte istikrar için tekrar devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

yildirim.jpg

Eğitim-Bir-Sen’e teşekkür

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in yardım kuruluşlarına kapılarını açtıklarını dile getirerek, “Hangi yardım kuruluşu önemli bir proje getiriyorsa hiç ayrım yapmadan ‘yeter ki bu yardım kuruluşları doğru ve dürüst çalışsın’ ilkesine uyarak hepsiyle protokol imzaladılar. Bu konuda da kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi. Yıldırım, şunları söyledi:

“Yetim çocuklar dünyada ya yokluğa mahkûm ya da çeşitli suç örgütlerinin hedefleri arasında yer alıyorlar. Bunun dışında misyoner örgütleri de bu çocuklarımızla ilgileniyorlar. Oysa İHH ve benzeri kuruluşlar bu çocuklarımızla ilgilenirken başka bir ajanda ortaya koymuyor. Sadece bunların ihtiyaçlarını görmek, hayatta kalabilmelerini, hayata tutunabilmelerini sağlamak ve büyüdüklerinde de insanlığa faydalı olabilsinler diye eğitim süreçlerini devam ettirmek istiyorlar. Bu çerçevede tabi biz sadece yetimlerin ihtiyaçlarını görmüyoruz, yetimle beraber kendi merhamet toplumumuzu da yetiştiriyoruz.”

Her yıl ortalama bir buçuk milyon çocuğun projede yer aldığını söyleyen Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

“Çocuklar harçlıklarını getirip bu yetim kardeşlerine veriyorlar. Bu tip değerleri öne koyan bu gibi projeler çocuklarımızın gelecekle ilgili projelerini de geliştirecek. Bu çerçevede, Eğitim Bir-Sen bu projede bize çok destek oldu. MEB ile yapmış olduğumuz bu protokolde adeta en önde görev aldılar. Aynı şekilde diğer sendikaların da bu konuyu siyasi bir argüman hâline getirmemelerini, yetim hepimizindir, hangi görüşten olursak olalım diye değerlendirmelerini arzuluyoruz.”

son.jpg

İmzalar atıldı

Konuşmaların ardından, Ali Yalçın ve Bülent Yıldırım, “İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi iş birliği protokolünü imzaladı.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023