İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Elazığ için ekipler yolda
Elazığ ve Malatya'da meydana gelen depremin ardından 244 kişiden oluşan İHH Arama Kurtarma ekibi, bölgeye sevk edildi. Bölgeye aynı zamanda acil yardım malzemeleri sevk ediliyor.
24.01.2020

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevredeki illerden de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre 18 kişi hayatını kaybetti.

ihh-ekipleri-deprem-bolgesinde11.jpg

İHH İnsani Yardım Vakfı genel merkezinde, deprem bölgesine yönelik arama kurtarma ve yardım çalışmalarını yönetmek için kriz masası oluşturuldu. Çevre illerdeki İHH Arama Kurtarma ekipleri bölgeye ulaştı, İstanbul ve diğer illerdeki ekipler ise Elazığ'a ve Malatya’ya ulaştı. Genç İHH ve İHH Kadın Kolları da bölgelerdeki kadın ve çocuklara psikososyal destek vermek üzere ekiplerimize dahil oldu. Tüm İHH ekipleri, bölgede arama kurtarma faaliyetlerine katıldı, acil yardım malzemelerinin depremden etkilenen vatandaşlarımıza ulaşmasını koordine ediyor.

“İHH kriz bitene kadar seferber”

İHH Arama Kurtarma Birimi’nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yakup Işık, haberi alır almaz kriz masası oluşturduklarını ve Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır, Bingöl, Hatay, Kayseri, Sivas, Kahramanmaraş, Bayburt ile diğer illerden İHH Arama Kurtarma ekiplerinin bölgeye hareket ettiğini ifade etti. Işık, “Lojistik depolarımızdan ilk etapta 200 çadır, içerisinde gıda, bebek bezi, bebek maması, çadır ve battaniye bulunan 4 TIR acil yardım ve depremzedelere sıcak yemek çıkarmak üzere 2 adet gezici aşevimizi Elazığ’a ve Malatya’ya doğru yola çıkardık. Gezici aşevlerimiz günlük 20 bin kişiye hizmet verecek. Çevre iller de acil yardım malzemeleri için hazırlıklarını sürdürüyor. Halihazırda tüm ekiplerimiz Elazığ ve Malatya için kriz bitene kadar seferber olmuş durumda” dedi. AFAD koordinasyonunda bölgede arama kurtarma çalışmalarına katılacaklarını hatırlatan Işık, deprem bölgesinde acil ve öncelikli olarak çadır, battaniye, soba ve yakacak ihtiyacı bulunduğunu belirtti.

whatsapp-image-2020-01-25-at-00.09.23.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Afet Yönetimi Başkanlığı’na bağlı arama kurtarma ekipleri, 2023 yılında 231 arama kurtarma operasyonuna katıldı.
16.01.2024
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH İnsani Yardım Vakfı Köpekli Arama Kurtarma Birimine bağlı Bozo, Angel ve Patron isimli 3 arama kurtarma köpeği yaşanan afetin ilk gününden itibaren deprem bölgesindeki çalışmalara önemli katkılar sundu. Köpeklerin enkaz alanlarındaki yer tespitleri sonrası arama kurtarma görevlileri tarafından 50 kişi sağ olarak enkazdan çıkarıldı.
24.02.2023
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Ekipleri, depremin hemen ardından harekete geçti. İlk saatlerden itibaren yoğun çalışmalarda bulunan ekipler, şu ana kadar 265 kişiyi enkazdan kurtardı. 1447 kişiden oluşan 65 ekibin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
09.02.2023