İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Elazığ'dan Suriye'ye 10 TIR un
Elazığ’da bir un fabrikası, “Bir Un da Senden Olsun” kampanyası kapsamında Elazığ İHH aracılığıyla Suriye’ye 10 TIR un gönderdi.
Suriye 27.12.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı, nerede olursa olsun sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış; savaş, doğal afet gibi sebeplerle mağdur olmuş ve zulme uğramış insanlara insani yardım ulaştırmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği, Suriye’ye 10 TIR un gönderdi. Uğurlama töreni, Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlendi.

ic.jpg

Suriye'deki sıkıntıların bitmesini ve vatandaşlarının memleketine dönmesini temenni ettiklerini belirten Elazığ İHH Başkanı Metin Kılıç, şunları söyledi:

“Maalesef hemen yanı başımızda Elazığ'a 4-5 saat uzaklıkta son yüzyılın en büyük katliamlarından biri olan Suriye'de hayat her geçen gün umutsuzluğa doğru gitmektedir. Gerçekten coğrafyamıza çok yakın olan bir bölge. Milyonlarca insanın vatanı terk etmek zorunda bırakılmış bir coğrafyadır. İHH olarak bizler savaşın bir tarafı olmamakla birlikte mazlum insanlara yardımcı olmak amacıyla tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ'da elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Binlerce yardım gönderdik ve göndermeye devam edeceğiz. Çünkü bu bizim varlık sebebimiz. Elazığ'da yardım sever vatandaşlarımızın sayesinde gönderdiğimiz tır sayısı 109 oldu. Bu savaşın bitmesine her yardım kampanyasında temelli ediyoruz. Ama maalesef küresel güçler hemen sınırlarımızın yanı başında yeni bir harita oluşturmak ve yeni bir demokratik yapı ortaya çıkarmak amacıyla hareket eden bu güçler izin vermiyor” diye konuştu.

detay.jpg

Bu kampanyaların sayısın daha fazla olması gerektiğini dile getiren Un Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ebedin Ergün ise “Zekatlarımızı, sadakalarımızı ihtiyaç sahibi insanlarımıza yanı başımızda bulunan Suriye halkına göndermek üzere yardım kampanyasına katkıda bulunduk. Toplumumuz duyarlı vatandaş haline gelsin. Bu yardımlarımızı zannetmesinler ki malımızda bir eksilme olacak zekat malın sigortasıdır. Malı arttırır ve bereketlendirir” ifadelerini kullandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022