İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Elazığ’dan Suriye’ye 17 TIR yardım
Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği, mağdur ve muhtaçlara ulaştırılmak üzere hazırladığı 17 TIR’lık unu, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın katıldığı törenle Suriye’ye gönderdi.
Suriye 24.02.2018

Suriye’deki mazlumlara, hayırseverlerin desteklerini ulaştırmaya devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, kalıcı projelerin yanı sıra, mağdurların günlük ihtiyaçlarını da karşılamaya devam ediyor. Bu kapsamda Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Suriye’ye 17 TIR un gönderildi.

Sınır hattındaki fırınlarda kullanılmak üzere hazırlanan 17 TIR un, birçok sivil toplum kuruluşunun ve hayırseverlerin destekleriyle toplandı.

bulent-yildirim-.jpeg

“Bölgede neler oluyor?”

Elazığ’dan toplamda 97 TIR insani yardım malzemesi çıkardıklarını söyleyen İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yardımların öncelikli olarak Afrin’de kurtarılan bölgelere ulaştırılacağını ifade etti. Yıldırım, gece icra edilecek olan “Kudüs’ten Afrin’e Emperyalist Hesaplar” programıyla alakalı olarak da şunları söyledi:

“Akşam gerçekleşecek olan programa, sivil toplum kuruluşları destek veriyor. Özelikle Kudüs’te yaşanan olayları anlatacağız. Bölgede var olan savaşların hepsi de Kudüs’ü etkiliyor. Kudüs eteklerinde oluyor. Bu yaşananlar İslami bakış açısına göre nedir? Vatandaşlara bunu anlatacağız. Müslüman toplumlar doğru bilgiye ulaşmalı. Bölgede neler oluyor? Hangi güç var? Bunların hedefleri neler? Bu toprakların insanları olarak bunlara nasıl karşı koyabiliriz? Tüm bunları konuşacağız bu gece.”

ic-foto.jpeg

“Elazığ için güzel bir rakam”

Elazığ İHH Başkanı Metin Kılıç ise Elazığ’ın elinden gelen gayreti gösterdiğini vurgulayarak “Bu Elazığ için güzel bir rakam. Bu rakam Elazığlılara ait. Mazlumdan yana elimizden geleni göstererek yardımcı olamaya çalıyoruz” diye konuştu.

“Oradaki çocuklar ekmek bulamıyor”

Memur–Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi de İHH’nın uluslararası olarak düzenlediği yardımların devam ettiğini belirterek, stokların tükenme noktasına gelmesinden dolayı un yardımında bulunduklarını söyledi. Bahşi’nin açıklamaları şu şekilde:

“İHH’nın düzenlediği bu kampanyada biz de paydaş olduk. Bu hayır çalışmalarına üyelerimiz ile birlikte desteğimizi vererek yardımcı olmaya çalışıyoruz. Oradaki kardeşlerimiz açlıkla mücadele ediyor. Biz burada elbise, yemek beğenmezken oradaki çocuklar ekmek bulamıyor. Ümmetin bir sıkıntısı varsa bunu tüm Müslümanların hissetmesi gerekiyor. Biz de elimizden geleni yaparak bizzat destek vermeye çalışıyoruz. Gönderdiğimiz unlar ile 750 bin ekmek çıkıyor. Bu büyük bir rakam.”

dua.jpeg

Program sonrası un dolu TIR’lar, dualar eşliğinde Suriye’ye gönderildi.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022