İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Elbil Kampı’na insani yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’nin Azez kenti kırsalındaki Elbil Çadır Kenti’nde yaşayan 600 aileye gıda kolisi dağıttı.
Suriye 13.12.2018

Dağıtımı yapılan kolilerde 4 kişilik bir ailenin 1 aylık ihtiyacını karşılamaktadır.

Yapılan yardımlar hakkında konuşan Gutalı Ayşe Ammuda, “Türkiye bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Her zaman bize destek oldular. Kışın gelmesiyle çocuklarım çadırda üşüyor. Soba ve battaniye eksiğimiz var. Allah sizlerden razı olsun.” dedi.

irak-1.jpg

Kış ayının gelmesiyle yaşamın daha da zorlaştığını ifade eden Kilis basın biriminde Yakup Alaca,"Fırat Kalkanı Bölgesi’nde bulunan çadır kent ve kamplarda yaşayan aileler kötü hava şartları nedeniyle zor günler geçiriyor. Çatışmaların devam ettiği ülkede asgari yaşam malzemelerini dahi temin etmek zorlanan yüzbinlerce insan bulunuyor. Ailelerin gıda ihtiyaçlarını gidermek amacıyla sadece bu kampta 600 adet gıda kolisi dağıtımı yaptık. Dağıttığımız kolilerimizin içerisinde kuru bakliyat, kahvaltılık ürünler, salça ve sıvı yağ gibi malzemeler bulunuyor" şeklinde konuştu.

irak-10.jpg

Suriye’de sivil halkın acil ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak amacıyla çalışmaların sürdüğünü belirten Alaca, “Kış ayının gelmesiyle çadırlarda yaşam oldukça zorlaştı. Ailelerin acil olarak battaniye, kışlık kıyafet, soba ve yakacak ihtiyacı bulunuyor. Bu ihtiyaç malzemelerini de bağışçılarımızın destekleriyle en kısa zamanda temin ederek savaş mağduru ailelere ulaştırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

irak-11.jpg

İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Suriye içerisinde insani yardım çalışmaları yürütüyor.

irak-2.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024