İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
El-Waer'den yeni tahliyeler
Humus’un el-Waer ilçesinden bin 441 sivil Cerablus’ta bulunan Zoğara Kampı’na tahliye edildi. İHH ekipleri, El Bab’da karşıladıkları sivillere acil yardım paketleri dağıttı.
Suriye 25.04.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'de muhalifler ile Beşşar Esed rejimi arasında varılan anlaşma kapsamında Humus’un el-Waer ilçesinden yeni tahliye edilen Suriyelileri sıfır noktasında karşılayarak güvenli bölgelere nakletti.

41 ayrı otobüsle gelen içerisinde 544 çocuğun bulunduğu 360 aileye; ekmek, su, bisküvi, çocuk bezi ve gıda kolisi dağıtıldı. Yaralıların ambulansla sevk edildiği tahliyede aileler, Cerablus’ta bulunan Zoğara Kampı’na nakledildi.

5.jpg

3 bin kişi bekleniyor

Waer'den Mart ayında başlayan tahliyeler ile ayrılmak zorunda kalan ilk iki kafile, Türkiye sınırında, Halep'in Cerablus ilçesinde kurulan kamplara götürülmüştü. 3. kafile, İdlib kırsalındaki geçici barınma merkezlerine, 4 ve 5. kafileler Cerablus'taki Zoğara Kampı'na yerleştirilmişti.

Rejim güçlerinin uzun süren saldırı ve kuşatmasında kalan Waer'den şimdiye kadar 12 binden fazla kişi ayrılmak zorunda kalırken, gelecek haftalarda 3 bine yakın kişinin daha tahliyesi planlanıyor.

2.jpg

İHH, yıllardır Suriye’de

İHH İnsani Yardım Vakfı, olaylar başladığı günden beri Suriye’de yürüttüğü insani yardım ve insani diplomasi faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda İHH, son olarak Madaya ve Zabadani'den 61 otobüsle gelen 2 bin 520 kişiyi acil yardım malzemeleri ile karşılamıştı.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

3.jpg

4.jpg

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023