İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Endonezya acil yardım bekliyor
Endonezya’da meydana gelen deprem ve tsunaminin ardından afetten en çok etkilenen şehir Palu’ya giden İHH Acil Yardım Ekipleri, bölgede hasar tespit çalışmalarının yanı sıra insani yardım malzemelerinin dağıtımına devam ediyor.
Endonezya, GüneyAsya 02.10.2018

18 milyon nüfusluk Sulawesi adasındaki Palu şehri ve Donggala Regency bölgesinde 644 bin insan depremden etkilendi. Bin 500’e yakın kişi hayatını kaybetti. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. 59 bin 400 kişi ise güvenli alanlara göçmeyi başarmış durumda. Bu insanlar tamamen dışarıdan gelecek yardımlara muhtaçlar. Bölgede ayrıca 65 bin 733 ev de hasar gördü.

Lojistik destekler koordinasyon sıkıntısından dolayı kısıtlı yapılabilmekte. Bu nedenle sadece güvenlik güçlerinin eşliğinde bölgeye intikal edilebiliyor. Elektriğin henüz verilememesinden dolayı insanlar petrol istasyonlarına akın etmiş durumda. Yakıt almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturuyor.

endonezya-acil-yardim-bekliyor2.jpeg

İHH’nın faaliyetleri sürüyor

Bölgedeki faaliyetlerini hızla sürdüren İHH ekibi ikinci etapta bin aileye 5 ton pirinç dağıtacak. Buna ek olarak da 300 aileye hijyen paketi ve içerisinde; pirinç, yumurta, sıvı yağ, şeker, bisküvi ve temiz içme suyu bulunan gıda paketi dağıtımında bulunacak. 3 günlük yorucu bir yolculuğun ardından bölgeye ulaşan İHH ekipleri, ilk etapta 2 bin mağdura gıda ve barınma malzemesi yardımında bulunmuştu.

Hayırseverlerin destekleriyle İHH, bölgedeki faaliyetlerini kriz sonuna kadar sürdürecek.

endonezya-acil-yardim-bekliyor4.jpeg

İhtiyaç listesi

-Su tankı

-Battaniye

-Gıda paketi

-Çadır

-Hijyen paketi

-Çocuk paketi

-Kıyafet

-İçme suyu

endonezya-acil-yardim-bekliyor5.jpeg

Destekte bulunmak için

İHH aracılığıyla Endonezyalılara yardımda bulunmak isteyen bağışçılar, DEPREM yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Ya da İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla da yine DEPREM koduyla bu yardımlara destek olabiliyor.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

endonezya-acil-yardim-bekliyor6.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024