İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Endonezyalı Müslümanlar Suriye’nin yanında
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Endonezya'dan Aksi Cepat Tanggap (ACT) yardım kurumu arasında İHH’nın Suriye çalışmalarına aktarılmak üzere 610 bin dolarlık iki ayrı anlaşma imzalandı.
Endonezya, Suriye 03.01.2017

Suriye’de zorlu kış aylarını mülteci kamplarında geçirmek zorunda olan ve geçim sıkıntısı çeken savaş mağduru, yardıma muhtaç, kimsesiz ve yetimler, kendilerine uzanacak yardım elini beklemeye devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı ise mazlumlara uzanacak olan yardım ellerine aracı olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Suriyeli mazlumların mağduriyetlerini bir nebzede olsa hafifletmek için, İHH İnsani Yardım Vakfı ile Endonezyalı Aksi Cepat Tanggap (ACT)  kurumları arasında ekmek fırınları ihtiyaçlarını ve çadırkent kurulumundaki ihtiyaçlarını kapsayan iki ayrı anlaşma imzalandı.

6f5a3837.jpg

Suriye’ye 450 bin dolarlık yardım

İHH Genel Merkezi’nde İHH Genel Sekreteri Yavuz Dede ve ACT Genel Başkan Yardımcısı Syuhelmaidi Syukur tarafından imzalanan 450 bin dolarlık ilk anlaşma, Suriyeli mülteciler için İHH ile birlikte bölgedeki mültecilere 6 ay boyunca ekmek dağıtımı yardımlarını kapsıyor. Anlaşmayla günlük 40 bin ekmek kapasiteli Halep kırsalındaki ve Kilis’teki İHH fırınlarında bulunan ihtiyacı karşılanacak.

6f5a3867.jpg

ACT ile ikinci bir anlaşma

Yine aynı kurumla İdlib Babiska’da 100 adet tam teçhizatlı çadırkent kurulumu ve gerekli malzemelerin tedarik edilmesi amacıyla ikinci bir anlaşma imzalandı.

160 bin dolarlık anlaşma sayesinde 100 Suriyeli aile zorlu kış şartlarında dayanıklı çadırlarda barınma imkânı bulacak. Ayrıca kurulacak olan çadırkente lavabo ve duş ihtiyaçlarının karşılanacağı bir konteyner da yerleştirilecek.

 whatsapp-image-2017-01-03-at-11.19.46.jpeg

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023