İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Endonezya’ya acil yardım
İHH, Endonezya’nın Papua eyaletinde meydana gelen sel ve heyelan sonrasında bölgeye acil yardım başlatarak bin 500 kişiye gıda ve hijyen paketi ulaştırdı.
Endonezya 23.03.2019

Endonezya’nın Papua eyaletinin başkenti Jayapura'da şiddetli yağışlar nedeniyle bir hafta önce meydana gelen sel, heyelana neden oldu.

Endonezya Doğal Afet Yönetimi, Papua eyaleti bölgesinde yaşanan sel felaketi sonucu acil durumu yönetmek için koordinasyon toplantısı düzenledi. Vali başkanlığında doğal afetin yaşandığı alanda incelemelerde bulunuldu. Yapılan incelemelere göre, öncelikli olarak yaşadıkları evlerinde zarar görüp yerlerinden uzaklaştırılan insanlara, çocuklara yardım sağlanması ve tahliye kamplarındaki insanların sağlık durumlarına dikkat edilmesi gerektiğine odaklanıldı.

Sel ve heyelandan etkilenen insanlar, tahliye kamplarında kalmayı tercih etmekte. Mutfak ve sağlık hizmeti mevcut olup, temel ihtiyaçlar hükümet tarafından sağlanmakta. Hükümetin yetersiz hizmetleri nedeniyle bölgede acil olarak gıda, hijyen, battaniye, içme suyu ve sıcak yemek ihtiyacı bulunmakta.

endonezyaya-acil-yardim6.jpg

Bilanço ise şu şekilde:

Ölü sayısı: 100’den fazla

Yaralı sayısı: Yaklaşık 200 Kişi

Kayıp sayısı: 200’den fazla

Yerinden olan insan sayısı: 6 bin 831

Zarar gören evlerin sayısı: 350

Selden etkilenen insanların sayısı: 58 bin 625

endonezyaya-acil-yardim2.jpg

Gıda ve hijyen paketi ulaştırıldı

İHH İnsani Yardım Vakfı da bölgede meydana gelen sel ve heyelan sonrasında yerel STK’lar ile irtibata geçerek ihtiyaç duyulan acil yardım malzemelerinin neler olduğunu belirledi. Hemen akabinde de ilk etapta bin 500 kişiye yetebilecek gıda ve hijyen paketi ulaştırdı. Hayırseverlerin destekleriyle İHH, bölgedeki faaliyetlerini kriz sonuna kadar sürdürecek.

endonezyaya-acil-yardim4.jpeg

Endonezya halkına yardımda bulunmak isteyen hayırseverler, İHH’nın banka hesap numaralarına ENDONEZYA SEL yazarak destekte bulunabiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024