İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Erbakan Camii’nin temelleri Ruanda’da atıldı
Sabah Namazı Devrimi ve İHH İnsani Yardım Vakfı ile birlikte Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan adına Ruanda’da inşa edilecek olan caminin temelleri dualarla atıldı.
Afrika, Ruanda 06.06.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının yanında imza attığı kalıcı eserlerle mazlum ve mağdurlara umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, çeşitli coğrafyalarda ibadet olanaklarından mahrum kalan Müslümanlar için cami ve medrese inşa ediyor. Bunlardan birisi de, Sabah Namazı Devrimi tarafından Ruanda’da temelleri atılan Erbakan Camii.

Sosyal medyadan yapılan duyurularla bağışları toplanmaya devam eden caminin temelleri, İHH’nın Ramazan ekipleri ile birlikte bölgeye giden Sabah Namazı Devrimi’nden Ebubekir Penbegüllü’nün katılımı ile atıldı.

fotograflar-2.jpg

“En büyük destek gençlerden geldi”

Temel atma töreni esnasında tarif edilemez duygular içerisinde olduğunu, Erbakan Hoca’nın ismini böyle güzel bir eser ile Afrika’ya taşınmasına Sabah Namazı Devrimi’ni vesile kıldığı için Allah’a şükrettiğini belirten Ebubekir Penbegüllü, “Camimizin açılışını da görmeyi Rabb’im hepimize nasip eder inşallah” dedi. Penbegüllü, şöyle konuştu:

“Bölgedeki ibadethane eksikliğini bildiğimizden dolayı Sabah Namazı Devrimi olarak Ruanda'da bir cami projesi başlatmaya karar verdik. Caminin ismine karar verirken şunu düşündük: ‘Müslümanlar için bir öncü ve bir bayraktar olan Erbakan Hoca'nın ismini Ruanda'ya taşımalıyız’ dedik. İHH ile birlikte projeyi hazırladık ve ilan ettik. Şimdiye kadar 105 bin TL toplandı. Vakit kaybetmeden işe koyulduk ve şuan Ruanda'dayız.

Projeyi gerçekleştirirken bize en büyük katkıyı gençler verdi. Genç kardeşlerim durup dinlenmeden bu çalışmaya destek verdiler, vermeye de devam ediyorlar. Bu yüzden halkımıza ve özellikle de genç kardeşlerime çok teşekkür ediyoruz.”

proje-cizimi.jpg

Bin 200 Müslüman istifade edecek

Tarihinde kanlı eylemlere şahitlik eden ve Müslümanların azınlıkta olduğu Ruanda’da temeli atılan cami tamamlandığında aynı anda 150 kişi rahat ibadet alanına kavuşacak. En yakın caminin 21 km. uzaklıkta olduğu Kayonza Bölgesi’nde inşasına başlanan camide ibadetin yanı sıra Müslüman gençler, İslami eğitim alma imkânına da kavuşmuş olacak. Camiden toplamda bin 200 Müslüman istifade edecek.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

necmeddin-erbakan.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024