İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Eritreli mültecilere yardım eli
Sudan’ın Kesele bölgesinde zor şartlar altında hayatlarını sürdüren Eritreli Müslüman mülteciler, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yardımlarıyla bayram sevincini yaşadı.
Afrika, Eritre 11.10.2007

İHH İnsani Yardım Vakfı, 1967 yılından beri Sudan’ın doğusunda hayatlarını sürdüren Eritreli mültecilere de yardım elini uzattı. İHH Sudan’ın başkenti Hartum’un 650 km doğusunda bulunan Kesele bölgesindeki kamplarda kalan mültecilere Ramazan yardımında bulundu.

İHH ekipleri zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren ihtiyaç sahibi 5 bin 500 aileye darı, şeker, un, yağ ve bakliyat gibi çeşitli gıda maddelerinden oluşan kumanya paketlerini dağıttı. Yardım paketlerini büyük bir mutlulukla alan mülteciler, her Ramazanda kendilerini unutmayan hayırsever Türkiye halkına teşekkür etti.

İHH, Kesele’deki Eritreli yetimlere de gerekli yardımı yaptı. 300 Eritreli mülteci yetime elbise ve kırtasiye malzemesi verildi. Yetimler, kendilerine verilen hediyelerle bayram sevincini yaşadılar.

1 milyon Eritreli mülteci 40 yıldır Sudan'ın kurak vilayetleri olan Kesele, Gedaref, Gezira ve Sennar’de sığınak arıyor. Etiyopya ile savaş halinde bulunan Eritre’den yüzbinlerce mülteci komşu ülke Sudan’a sığınmak zorunda kalmıştı. Savaş bitti. Ancak Eritreli mülteciler, çeşitli baskılar sebebiyle hala ülkelerine dönemiyorlar.

Eritre halkı da zor durumda

Kuzeydoğu Afrika'da, Kızıldeniz kıyısında yer alan Eritre, uzun yıllar süren bir mücadeleden sonra 1993 yılında Etiyopya'dan ayrılarak bağımsızlığına kavuştu. Ancak Eritreliler’in bağımsızlığına kavuşması sorunlarını bitirmedi. 4 milyon nüfusu olan Eritre, bugün açlık ve yoksullukla boğuşuyor. Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlamaya çalışan Eritre halkının üçte biri yarı göçebe bir hayat sürüyor.

Halkı Müslüman olan Eritre’nin yönetimi Hıristiyanların elinde. Hıristiyan yönetimin baskıları sebebiyle Sudan’da mülteci durumunda olan Eritreli Müslümanlar ülkelerine dönemiyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024