İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Eskişehir İHH’dan sokak hayvanları için kampanya
Eskişehir İHH ve Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikle soğuk hava koşullarında sokak hayvanlarının korunması için bir kampanya başlatıldı.
20.11.2018

Eskişehir’de bulunan bir alışveriş merkezi önünde ‘Mazlumların Yanındayız’ sloganıyla hayvan hakları ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Yapılan açıklamayı grup adına Eskişehir İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Musa Karadaş yaptı. Düzenlenen açıklamaya Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Av. Gülçin Yapıcı Yıldız, dernek, vakıf üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Karadaş, "Eskişehir İHH ve Eskişehir Hayvanları Kuruma Derneği olarak biz bu gün burada insan hakların konusunda olduğu kadar Allah’ın yarattığı diğer canlıların hakları konusuna dikkat çekmek ve onları da sahiplenmek için başlattığımız çalışmanın duyurusunu yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz” dedi.

baskan.jpeg

Karadaş, şunları söyledi:

“Bizim inancımız yaşadığımız çevrenin canlı cansız hepsinin Allah’ın emaneti olarak bildirmektedir. Bu açıdan bakıldığında sokak hayvanları da bizlere emanettir ve onların hayatta kalmalarını kolaylaştıracak bir çalışma vakfımız tarafından başlatılmıştır. Bu amaçla da Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği ile iş birliği yaparak vakfımız tarafından hazırlanmış su ve yemek kaplarının dağıtımına başlıyoruz.

Havaların soğumaya başladığı, su kaynaklarının buz tutacağı günlerin geldiği şu soğuk günlerde başlattığımız bu kampanyaya duyarlı Eskişehir halkının ve esnafının destek olmalarını bekliyoruz. Unutmayalım ki Peygamber efendimiz susuzluktan ölmek üzere olan bir köpeğe ayakkabısı ile su taşıyarak onun hayatta kalmasına katkı sağlayan kişiden cenneti kazanan kişi olarak bahsetmiştir.”

detay.jpeg

Açıklama sonunda vatandaşlara ücretsiz hayvan maması ve mama kabı dağıtıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022