İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Etiyopyalı mültecilere gıda ve sağlık yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Etiyopya’da yaşanan iç çatışmalarından dolayı Sudan’a göç etmek zorunda kalan 2 bin 250 aileye gıda kolisi, 2 bin 250 aileye hijyen paketi ve 4 bin 500 battaniye dağıtımı gerçekleştirdi.
Etiyopya, Sudan 14.12.2020

Etiyopya’nın kuzeyinde TPFL (Tigray Halk Kurtuluş Cephesi) ve Etiyopya hükümeti arasında çıkan silahlı çatışmalar sebebi ile Birleşmiş Milletler’in hazırladığı rapora göre Etiyopya’nın Tigray bölgesinden yaklaşık 60 bin mülteci Sudan’a göç etmek zorunda kaldı.

Bölgede meydana gelen krizin ardından İHH İnsani Yardım Vakfı, göç edilen kamplara ulaşıp, Birleşmiş Milletler Sudan Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCHR) ile koordineli olarak yardım çalışması başlattı. Bu kapsamda çadır kurulumuna destek veren İHH ekipleri, aynı zamanda yaşam mücadelesi veren Etiyopyalı mültecilere gıda, sağlık ve barınma desteği de sağladı. Yapılan yardımlardan şu ana kadar yaklaşık 25 bin kişi istifade etti.

etiyopya-dagitimi.jpg

İhtiyaç sahiplerine ulaştırılan gıda paketleri 5 kişilik bir ailenin bir aylık gıda ihtiyacını karşılıyor. Bu paketlerde 5 kg toz şeker, 4,5 lt. sıvı yağ, 5 kg un, 5 kg pirinç, mercimek ve tuz bulunuyor.

Mültecilere kovidle mücadele desteği                                     

Bir yandan yoksullukla mücadele eden mülteciler öte yandan da salgın hastalık kovid ile mücadele etmeye çalışıyor.

Sağlık yardım çalışmaları kapsamında faaliyetlerini sürdüren İHH, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Um Rakuba ve Haşabe kamplarda hijyen paketi dağıttı.

etiyopya-6.jpeg

Dağıtılan hijyen paketlerinde diş macunu, diş fırçası, hijyenik ped, el ve banyo sabunu, el havlusu, banyo havlusu, banyo lifi, bulaşık teli, bulaşık deterjanı, vazelin, cilt pudrası, çamaşır suyu ve diğer temizlik ürünleri bulunuyor.

etipyo-4.jpg

İHH ekipleri bölgede kamplarda zor şartlarda yaşayan mültecilere yönelik yardım çalışmalarına devam edecek.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024