İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Evsizlere kıyafet ve hijyen yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, koronavirüs nedeniyle memleketine gidemeyen ve sürekli olarak sokakta yaşamak zorunda kalan evsiz 35 vatandaşa kıyafet ve hijyen paketi yardımında bulundu.
30.04.2020

Kimi, koronavirüsten korunmak için uygulanan yasaklar nedeniyle memleketine gidemedi; kimi de sürekli olarak sokakta yaşıyordu. Evsiz vatandaşlar, hem virüs yayılımını engellemek hem de hastalığa yakalanmalarının önlenmesi amacıyla İstanbul Valiliği’nce Pendik İTO Şehit Ahmet Aslanhan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde karantina altına alındılar.

İHH İnsani Yardım Vakfı da hayırseverlerin şefkat elini onlara uzattı. İHH ekipleri, Pendik’te karantina altında bulunan 35 evsiz vatandaşa kıyafet ve hijyen paketi yardımında bulundu. Evsizlere; ayakkabı, pantolon, pijama, tişört, iç çamaşır, mont, ceket, hırka, diş fırçası, diş macunu, havlu, şampuan, tıraş seti, sabun ve tırnak makası ulaştırıldı.

“İyi ki varsınız”

Kendisine yardım ulaştırılanlardan biri olan Alaattin Arslan, uzun yıllardır sokaklarda yaşadığını söyledi. Koronavirüs süreci nedeniyle yemek ve barınma noktasında sıkıntı yaşadıklarını anlatan Arslan, resmi kurumların seslerini duyduklarını ve gerekli imkanların sağlandığını ifade etti. Kıyafet ve hijyen desteği nedeniyle İHH’ya teşekkürlerini sunan Arslan, “Böyle zor günlerde bile hala başkaları için iyi, güzel şeyler yapılabiliyorsa ben de bu hayata güzel tarafından bakarım arkadaş” dedi ve yaşadıklarını şöyle özetledi:

“Ben uzun yıllardır sokaklarda yaşıyorum. Nedenlere ve niçinlere girmeyeceğim, bir şekilde düştük bu duruma. İstanbul şartlarında sokaklarda yaşamını sürdürmeye çalışan benimle beraber daha on binlerce arkadaşımız var. Bir şekilde hayatımızı idame ettiriyorduk. Fakat virüs süreciyle birlikte yaşam şartlarımız zorlaştı. Bu noktada yerel yönetimlerimiz ve devletimiz bize barınma noktasında yardımcı oldu, bu imkanları bize sundu. Aynı şekilde yemek ihtiyacımızı da karşılamaya başladılar. Benim karantina sürem dolmuş olmasına rağmen burada kalmaya devam ediyorum. Buradaki arkadaşlarımızla mümkün olduğunca iyi geçinmeye çalışıyoruz. Bütün arkadaşlarım adına İHH’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Geçtiğimiz gün buraya İHH’dan arkadaşlar geldi, beden numaralarımızı aldılar ve bugün de yardıma geldiler. Elbise ve hijyen ihtiyacımızı karşıladılar. Başka ne söyleyebilirim ki? İyi ki varsınız. Böyle zor günlerde bile hala başkaları için iyi, güzel şeyler yapılabiliyorsa ben de bu hayata güzel tarafından bakarım arkadaş.”

ihhdan-evsizlere-yardim10.jpg

Krizin ilk gününden beri

İHH İnsani Yardım Vakfı, koronavirüs salgınının ülkemizde görüldüğü ilk günden beri mağdur vatandaşlara hayırseverlerin yardım ve desteklerini ulaştırmayı sürdürüyor. İHH mağdurlara, nakdi yardımın yanı sıra gıda ve hijyen paketi desteğinde bulunuyor.

ihhdan-evsizlere-yardim3.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024