İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Filipinler tayfuna teslim
Filipinlerde yaşanan tropikal yağmurlar ve sonrasında meydana gelen tayfunda 1100 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce kişiye hala ulaşılamıyor. Yaşanan afetin ardından bölgede çalışmalar yürüten İHH İnsa
Filipinler 26.12.2011

Filipinlerin Mindanao bölgesi Cagayan De Oro ve İligan şehirlerinde geçtiğimiz günlerde akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan fırtına ve yağmur yerini tayfuna bıraktı. Washi adı verilen tayfun Cagayan de Oro şehrinin yarısını ve İligan şehrinin dağlık ve kırsal kesimlerini tesiri altına aldı.

KADIN VE ÇOCUKLAR KAYIP

Tayfunda 1100’den fazla kişi hayatını kaybederken yaklaşık 1000 kişiden hala haber alınamıyor. Kayıpların büyük bir çoğunluğunu kadın ve çocuklar oluşturuyor. 150 bin kişi ise sel bölgelerinden tahliye edildi. Onlarca köy ve kasaba da haritadan silindi.

Yaşanan afetin ardından bölgedeki partner kuruluşu Hayat Mindanao ve bölgede yetimhaneleri bulunan diğer bir kurum Çare Derneği ile ortak hareket eden İHH İnsani Yardım Vakfı ilk etapta 10 bin felaketzedeye acil yardım malzemesi desteğinde bulundu.

Afetzedelere gıda, temiz içme suyu, ilaç ve temizlik malzemesi dağıtımı yapıldı. Sel afetinin vurduğu Filipinlerin Mandalanao adasında İligan ve Cagayan de Oro'da çalışmalar halen devam ediyor.

GÜNLERDİR 1 TABAK PİRİNÇ BEKLİYORLAR

Insanlar günlerdir uyku yüzü görmeden sadece bir tabak pirinç alabilmek için bekliyorlar. Bölgedeki en büyük sıkıntılardan bir tanesi temiz içme suyuna ulaşabilmek. Tayfunun etkileri geçtikten sonra bu seferde çamur deryası içerisinde kalan bölgelerde salgın hastalıkların artmasından korkuluyor. Filipinlerde yaşanan afetin ardından bölge halkına yardım etmek isteyen hayırsever vatandaşlarımız www.ihh.org.tr web sitemizden ve 0212 6312121 numaralı telefonlardan İHH İnsani Yardım Vakfı’na ulaşabilirler.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024