İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
G. Afrikalı yardım gönüllüsü Mustafa Wilson'u Hakk'a uğurladık
Yardım çalışmaları için bulunduğu Suriye'de geçirdiği trafik kazasında vefat eden Güney Afrikalı yardım görevlisi için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Afrika, GüneyAfrikaCumhuriyeti, Ortadoğu, Suriye, Türkiye 29.04.2013

İHH İnsani Yardım Vakfı ekibi ile Suriye'de insani yardım çalışması yaparken trafik kazası geçiren yardım görevlisi Güney Afrikalı Mustafa Wilson hayatını kaybetti. 

Bugün ikindi namazı sonrası Fatih Camii'nde Wilson için kılınan gıyabi cenaze namazında Başkan Bülent Yıldırım,  İHH camiası ve Suriye dostları merhuma son görevlerini yerine getirdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Av. Bülent Yıldırım namaz sonrası bir konuşma yaptı. Yıldırım şunları söyledi: 

[videoGaleri-348] 

"Dünyanın neresinde olursa olsun, dini, ırkı, milliyeti, mezhebi ne olursa olsun mazlum olanlara yardım etmek; biz Müslümanların görevidir. Ne yazık ki Suriye'de yaşanan hadiseleri hepiniz görüyorsunuz. Bu çerçevede dünyanın bir çok noktasından gelip ailesini bırakan, çocuklarını bırakan ve orada insanlara yardım etmeye çalışan kardeşlerimiz var. Bunlardan biri de Mustafa kardeşimizdi. Bir trafik kazası sonucu kaybettik, inşallah şehid olmuştur. Yanındaki arkadaşlarından biri ağır yaralı, şu anda hala yoğun bakımda. Diğer iki tanesinin de vücudunda çeşitli kırıklar var. Ameliyatları devam ediyor. Rabbim şifa versin. Dua edin. Rabbim bir an önce Suriye'deki kardeşlerimizi kurtarsın diye dua edin. Şunu da unutmayın. Şu anda 20 milyonluk Suriye halkı pek çok şeye ihtiyaç duyuyor. Ve dünya gittikçe sessizleşiyor. Bu halka yardımların miktarı azaldı. Hepinize de bunu tekrar hatırlatıyor ve vicdanlarınıza dokunmak istiyorum. Güney Afrika'dan gelip de Türkiye sınırında yardım yaparken kaza geçiren insanlar inşallah şehid oluyorlar, sizler burada neyi ne kadar yapıyorsunuz, neyi ne kadar yapıyoruz, kendimize bakmamız gerekiyor. Özellikle sivil toplum kuruluşları ve cemaatlere sesleniyorum. Binlerce insanı kitleler halinde arkasında toplayan cemaatlere sesleniyorum. Bu cemaatlerin bu kişilerin görevi yeryüzünde fitne kalkıp din yalnız Allah'ın oluncaya kadar mücadele etmek, yani mücadele eden insanları yalnız bırakmamak ve yardıma ihtiyaç duyan insanlara da yardım götürmektir."

Mustafa Wilson kimdir?

 

Hacı Mustafa Wilson 1949 yılında Cape Town şehrinde dünyaya geldi. Kendisi İbrahim ve Meymune çiftinin ikinci oğluydu ve 3 erkek çocuğa sahipti. Eşi Gafsa Hanım ile evliliklerinin 40’ncı senesindeydiler. Kendisi 9 yıl önce Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için Al-Quds Vakfı’na katıldı. Aynı zamanda 2010 yılında Mısır üzerinden Gazze’ye giden Afrika Yardım Konvoyu’nun da önemli bir katılımcısıydı. İnsani Yardım amacıyla bulunduğu Suriye’de geçirdiği trafik kazasında şehit olduğunda 64 yaşındaydı.

 

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022