Gaziantep'te Mavi Marmara sergisi ve basın açıklaması
Gaziantep İHH İnsani Yardım Derneği Mavi Marmara Fotoğraf Sergisi açtı, basın toplantısı düzenledi.
Türkiye 02.06.2012

İsrail'in 2 yıl önce Mavi Marmara ve yardım filosuna saldırması ile ilgili fotoğraf karelerini vatandaşlar dikkatli bir şekilde inceledi.

30-31 Mayıs'ta Demokrasi Meydanı'nda açık kalan Mavi Marmara resim sergisi açılışıyla birlikte bir basın açıklaması da yapıldı.

Gaziantep İHH İnsani Yardım Derneği, Mavi Marmara Gemisi'ne yapılan saldırının ikinci yılında tepkilerini sürdürürken, saldırıda hayatını kaybedenleri de andı.

Demokrasi Meydanı’nda stant açan İHH Derneği Gaziantep Şubesi üyeleri, yaklaşık iki yıl önce Mavi Marmara Gemisi'ne yönelik yapılan saldırı ve sonrasında ele geçirilen fotoğrafları sergilediler. Yoğun ilgi gösterilen sergide vatandaşlar resimleri tek tek incelediler. Saldırı ile ilgili bir basın açıklamasında bulunan İHH İnsani Yardım Derneği Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Batmaz, "İnsanlar kalplerde sarsılmaz bir yer edinmiştir. Halklar, Mavi Marmara’nın başlattığı yürüyüşü, Kudüs’ü özgürleştirecek büyük yürüyüş için önemli adımlardan biri olarak görmektedir. Kudüs’ün özgürlüğü, Siyonizm’e karşı Müslümanların, Hıristiyanların, Yahudilerin ve tüm insanlığın özgürlüğünün anahtarıdır. Kudüs insanlığın kutsalı, ilahi dinlerin merkezidir. Bu çerçevede bizler 31 Mayıs gecesi ve sonrasında yaşananların sorumluluğunu, her geçen gün artan bir bilinçle taşımaktayız" dedi.

Bu arada "Son Liman Özgürlük" belgeseli Gaziantep'teki televizyon kanallarında yayınlandı.