İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazzeli şehidin evlatları İHH’ya emanet
İHH, Filistin’deki Büyük Dönüş Yürüyüşü esnasında Siyonist İsrail askerlerince şehit edilen Fadi Ebu Salah’ın 5 yetimini Yetim Sponsorluk Sistemine dahil ederek desteklemeye başladı.
Filistin, Filistin-Gazze 29.06.2018

Siyonist İsrail’in kurulduğu günden bu yana Filistin’in dört bir yanında ve özellikle 2006 yılından bu yana İsrail’in ablukası altında bulunan Gazze Şeridi'nde insani kriz devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı ise bölgedeki yardım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Gazze İHH Temsilciği, ABD’nin sözde elçiliğini Kudüs’e taşımasının ardından Filistin’de çıkan olaylarda katil İsrail askerlerince katledilen şehit Fadi Ebu Salah’ın 5 yetimine sahip çıktı. İHH, Yetim Sponsorluk Sistemi kapsamında yetimleri himaye edecek.

Fadi Ebu Salah, 14 Mayıs Perşembe günü ABD Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması ve Nekbe (Büyük Felaket) 70. yılı nedeniyle Gazze’nin Han Yunus kentinin doğusundaki İsrail sınırında düzenlenen gösteriler sırasında, sınırın diğer tarafındaki İsrail güçleri tarafından şehit edilmiş ve Filistin direnişinin sembolü olmuştu. 4 yıl önce İsrail’in bombardımanında iki bacağını kaybederek gazi olan Ebu Salah, 2014 yılından bu yana tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşıyordu. Engelli olmasına rağmen topraklarını savunmaya devam eden Salah, Filistin’in haklı davasını yılmadan anlattı.

cenaze.jpeg

“Omuzlar üstünde geri döndü”

Engelli eşi ve 5 çocuğuyla 30 Mart’tan bu yana hemen her gün Gazze sınırında düzenlenen barışçıl gösterilere katıldıklarını belirten Fadi Ebu Salah’ın eşi Amine Ebu Salah, “Şehit olacağını sanki biliyordu… Bana, çocuklarımıza sahip çıkma nasihatinde bulundu ve evden çıktı. Omuzlar üstünde geri döndü” dedi. Amine, eşinin davasını, “Fadi, topraklarımıza, vatanımıza, Kudüs’ümüze bağlılığımızı işgal gücüne göstermeyi ve canımızı Mescid-i Aksa’ya feda edeceğimiz mesajını düşmana vermeyi hedefliyordu” sözleriyle açıkladı.

yetimler.jpg

Fadi’nin annesi İntisar Ebu Salah ise oğlunun İsrail’in saldırılarına maruz kalan sınır kasabası Abasan’da oturduklarını ve Fadi’nin daha önce insansız hava araçları tarafından atılan füzeyle iki bacağını kaybettiğini üzülerek dile getirdi. Yaşlı anne İntisar, “O zaman vurulduğunda biz şehit olduğunu sanmıştık ancak Allah’ın lütfuyla kurtulmuştu” dedi. Oğlunun güzel bir aile hayatını olduğunu belirten annesi, “Aramızdan güzel bir hatıra bırakarak ayrıldı. Şehadetinin ağırlığını hafifleten 5 güzel çocuğunu bıraktı” ifadelerini kullandı.

detay.jpg

94 bin yetime sürekli destek

İHH İnsani Yardım Vakfı, sürdürmüş olduğu Yetim Sponsorluk Sistemi ile Filistin’in de dahil olduğu 55 ülkede 94 bin yetime düzenli destek veriyor.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024