İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze’ye 10 bin litre yakıt desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze’deki Dr. Abdülaziz Rantisi Çocuk Hastanesine 10 bin 366 litre yakıt yardımında bulundu.
Filistin-Gazze 29.08.2018

Filistin'de 2006'da yapılan ve Hamas'ın kazandığı seçimlerin ardından işgalci İsrail, zulmünü artırarak Gazze’ye kara, deniz ve havadan abluka uygulamaya başladı. Uluslararası tepkilere rağmen Gazze'ye yönelik abluka aralıksız devam ediyor. Günde 4 saat elektriğin verildiği, sınır kapılarının kapatılmasından dolayı benzin ya da mazot girişinin imkansız hale geldiği Gazze’de ablukadan en çok da hastaneler zarar görüyor.

Mavi Marmara Gemisi ile Filistin’i dünya gündemine sokmayı başaran İHH İnsani Yardım Vakfı ise çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda İHH, hayırseverlerin destekleriyle elektrik sıkıntısından dolayı sağlık hizmetlerinin durma noktasına geldiği Gazze’deki Dr. Abdülaziz Rantisi Çocuk Hastanesine 10 bin 366 litre yakıt desteğinde bulundu.

İHH, elektrik sıkıntısından dolayı daha önce de Gazze’deki hastanelere 30 ton yakıt desteğinde bulunmuş ve Cenin Hastanesine güneş enerji panelleri kurmuştu.

ic1.jpg

Gazze’de neden elektrik yok?

Filistin yönetimi, İsrail'den alınan elektrik için tahsis edilen aylık ödenekte yüzde 30'luk kesintiye gitmiş, bunun üzerine İsrail hükümeti Gazze'ye verilen elektriği kısma kararı almıştı.

İsrail, geçtiğimiz yıl Gazze Şeridi'ne sağladığı elektrik arzını aşamalı olarak 32 megavat düşürmüş, İsrail ve Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin yönetiminin ambargosuna maruz kalan Gazze'de yaşanan elektrik krizi nedeniyle kente günde sadece 4 saat elektrik verilir hale gelinmişti.

İHH Gazze Ofisi, 2009 yılından beri aktif

İHH Gazze Ofisi, 2009 yılında işgalci İsrail’in “Dökme Kurşun Operasyonu” adını verdiği, bini aşkın Filistinliyi öldürdüğü saldırılar sonrası yardım faaliyetlerinin yerinden idare edilebilmesi amacıyla kuruldu. 37 görevlinin çalıştığı ofiste; acil yardım, psikolojik destek, meslek edindirme, sağlık, eğitim ve yetim çalışmaları da yürütülüyor. Geçtiğimiz aylarda işgalci İsrail tarafından Gazze’ye düzenlenen saldırıda, İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Gazze'de bulunan ofisi de ağır hasar görmüş ve ofis kullanılamaz hale gelmişti. İHH, tüm engellemelere rağmen Filistin halkına hizmet etmeyi sürdürecek.

ic2.jpg

Yardım için

İHH aracılığıyla Filistinlilere yardımda bulunmak isteyen bağışçılar, FILSTIN yazıp 3072’ye SMS göndererek 30 TL yardımda bulunabilecek. Yine İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla da yine FİLİSTİN koduyla bu yardımlara destek olabilecek.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024