İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Genç İHH’dan Üniversite Başkanları Kampı
Genç İHH Dönem Arası Üniversite Başkanları Kampı, 92 üniversiteden 116 gönüllünün katılımıyla Silivri’de gerçekleştirildi.
14.02.2018

Genç İHH tarafından Silivri’de düzenlenen Dönem Arası Üniversite Başkanları Kampı’nda geçmiş dönemin istişaresi ve gelecek dönemin planlaması yapıldı.

Kamp, Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Seminerler ve görev değişiklikleri ile devam etti.

huseyin-oruc.jpg

İnsanların kalbine dokunmak

İlk semineri “Geçmişten Günümüze İHH İnsani Yardım Vakfı ve İnsani Diplomasi Çalışmaları” başlığıyla İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç verdi. Oruç, seminerde şunları söyledi:

“İHH ilk kurulduğu günden beri sınırları kabul etmeyen ve her yere yardım götürmeye çalışan bir kurumdur. Dünyanın neresinde bir çatışma bölgesi varsa biz orada olmaya çalıştık. Halep konvoyunda toplumların haklarını dünyaya göstererek herkese dedik ki; bakın burada bir zulüm, bir haksızlık yaşanıyor. Bizim yaptığımız hiçbir şey insanların kalbine dokunmaktan daha değerli değildir.”

cemal-yilmaz.jpg

“Bir davaya talipsek bedelini de ödeyeceğiz”

İkinci seminer ise Cemal Yılmaz’ın “Dava İnsanı Olmak” konulu sunumuyla gerçekleştirildi. Yılmaz, seminerde “Gençler, bizler öyle şeyler yapacağız ki Allah bizi görecektir. Bizler üniversitemizin koridorlarında, Uhud'un eteğindeki gibi cennetin kokusunu hissedebiliriz. Bizler dini tebliğ için seçildik. Bir davaya talipsek bedelini ödeyeceğiz. İbrahim isek ateşe atılmayı göze alacağız” ifadelerini kullandı.

fatih-yazici.jpg

Genç İHH ve Üniversite Çalışmalarının Önemi

Kampın ikinci gününde ise Genç İHH Başkanı Fatih Yazıcı, "Genç İHH ve Üniversite Çalışmalarının Önemi" hakkında konuştu.

gorev-devri.jpg

Görev değişiklikleri

Kampın son programında ise görev değişiklikleri gerçekleştirildi. Genç İHH Üniversiteler Başkanı Tunahan Kurfeyiz görevini Fatih Yağmur’a devretti. Fatih Yağmur ise İstanbul Üniversiteler Başkanlığı görevini Muhammed Emin Dokak’a devretti.

hatira.jpeg

Daha sonra kamp, hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Genç Atölye açıldı
Genç Atölye açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından açılan ve özgün tasarımlarla üretilen kırtasiye ağırlıklı 100’e yakın ürünün bulunduğu Genç Atölye, hizmet vermeye başladı. Ürünler, internet sitesinin yanı sıra Fatih’teki satış mağazasında da müşterileriyle buluşuyor. Satışlardan elde edilen gelirler, İHH’nın yardım çalışmalarında kullanılıyor.
17.05.2023
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Genç İHH tarafından hazırlanan “Arife Çiçeği’nin Serüveni” isimli proje ile depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor, hediyeler veriliyor. Kurulacak Arife Çiçeği Mağazası’nda da çocuklara bayramlıklar dağıtılacak.
14.04.2023
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
Bursa’da lise öğrencilerine yönelik düzenlenen teknoloji kampına giderken geçirdikleri trafik kazasında vefat eden İHH gönüllüleri Murat Can Kaya, Kağan Talip Tığlı, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi’nin vefatlarının birinci yıldönümünde İstanbul’da anma programı gerçekleştirildi.
Bursa
28.11.2022