İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Genç İHH’dan İstişare ve Planlama Kampı
İHH İnsani Yardım Vakfı gençlik teşkilatı Genç İHH, yıllık yapılacak olan programların planlaması ve istişaresi için “Genç İHH İstişare ve Planlama Kampı – Darıca”da bir araya geldi.
22.10.2016

“Onlar, Rabb’lerine tam iman etmiş gençlerdi” Ayet-i Kerime’sini kendisine şiar edinen Genç İHH, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Genç İHH, 81 ilden gelen temsilcileri ve teşkilatları ile Darıca Basın İlan Kurumu’nda Genç İHH İstişare ve Planlama Kampı’nı gerçekleştirdi.

Yıllık olarak yapılması planlanan programların istişaresinin gerçekleştirildiği kampa; il teşkilatları, üniversite teşkilatları ve lise teşkilatları katıldı.

1-kopya.jpg

İlk konuşma Başkan Fatih Yazıcı’dan

3 gün süren kamp, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Tanışmanın ardından kamp, yıl boyunca gerçekleştirdikleri faaliyetlerle başarı sağlayan; Elazığ, Bitlis ve Kayseri teşkilatlarına hediyeleri takdim edilmesi ile devam etti.

Daha sonra açılış konuşması yapan Genç İHH Başkanı Fatih Yazıcı, "Teşkilat Çalışmaları ve Faaliyet Alanlarımız" sunumu ile birlikte teşkilat çalışmaları hakkında genel bir bilgi verdi.

“Hiç durmadan çalışacaksınız”

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da İHH’nın hangi evrelerden geçerek bugüne geldiğinden ve ümmetin günümüzdeki sıkıntılarına gençlerin nasıl bakması gerektiğini anlattı. Başkan Yıldırım, gençlere şu tavsiyelerde bulundu:

“İHH, en büyüğü 23 yaşında olan gençler tarafından kuruldu. Şimdi siz bu çalışmayı daha da ileri taşıyacaksınız. Öyle bir teşkilat kurmalıyız ki; o teşkilat, Müslümanlar arasındaki ihtilafları giderecek bir teşkilat olmalı. Allah'ın dinine yardım ediyorsan Allah sana o enerjiyi verir. Onun için hiç durmadan çalışacaksınız. Allah'ın Kur'an'da saydığı alanlarda hizmet edin ki, şüpheden uzaklaşasınız.

4-kopya.jpg

“İHH bir ümmet oluşumudur”

Her yerde ilk olmak için uğraştık. Kurban çalışmaları ile sınırları aşmayı hedefledik. Kimsenin olmadığı yerde var olanların değeri, Bedir'in anlamını taşır günümüzde. Bütün insanlığın mutluluk ve saadeti için Kur'an nizamı kurmak istiyoruz. İHH bir Ümmet oluşumudur. Zamanında gençlerin kurduğu İHH şimdi dünyanın her tarafında faaliyet gösteriyor.

Gazze'ye, Mescid-i Aksa'yı savundukları için abluka uyguluyorlar. Mescid-i Aksa insanlığın turnusol kağıdıdır.  Mescid-i Aksa kimin elindeyse dünyayı o yönetir. Gazze'deki insanlar, bizim adımıza Mescid-i Aksa'yı savunuyor. Bizim Gazze'ye yardım götürmemiz önemli değildir, önemli olan Gazze'ye özgürlüğünü vermektir.

“Elimizde sadece İstanbul kaldı”

‘STK'lar devletin işine karışmasın’ diyenler çevre derneklerine, hayvan hakları derneklerine de aynı şeyi söyleyebiliyor mu?

Bağdat, Şam, Kahire ve İstanbul; medeniyetimizin bu dört merkezinden ve elimizde kalan sadece İstanbul. 15 Temmuz'da İstanbul'u savunduk. 15 Temmuz'da 1 milyon 200 bin kişiye mesaj attık, bütün gönüllülerimizle sokağa çıktık. Çünkü bu kalkışma İslami anlayışa karşı yapılmış bir girişimdi.”

 5-kopya.jpg

“İyiliğin Geleceği”

Ezgi ve marşların sık sık söylenerek mücadele ruhunun diri tutulduğu kampta ayrıca Genç İHH il başkanları, üniversite ve lise teşkilat başkanları ile birlikte geçmiş dönemin muhasebesi, gelecek yılın da istişaresi yapıldı.

Kampın devam eden günlerinde de, Genç İHH Tanıtım ve Sosyal Medya Sorumlusu Muhammed Emin Güven "Sosyal Medyayı Nasıl Kullanmalıyız?" sunumunu gerçekleştirdi. Erkekler için düzenlenen kamp, Sosyolog-Yazar Erol Erdoğan'ın "Gençlik Çalışmaları" sunumuyla tamamlandı.

 sosyolog.jpg

Genç İHH Hanımları da kamp yaptı

Genç İHH'nın yanı sıra Genç İHH Hanım da ayrıca Darıca'da bir kamp gerçekleştirdi. Aynı muhteveya sahip olan kamp, Genç İHH Hanım Koordinatörü Hanife Gökdemir'in selamlama konuşması ile başladı. 

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Genç İHH Başkanı Fatih Yazıcı da hanımlara yönelik olarak ayrıca bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra ise Genç İHH Hanım Üniversite Komisyonu üyesi Nursena Sağır "Üniversitede Neler Oluyor?" sunumunu gerçekleştirdi. Hanımlar Üniversite Komisyon Başkanı Sena Güngör'ün, üniversite çalışmaları ve yeni dönem planlama sunumunu da gerçekleştirilen sunumlar arasındaydı. 

Hanımlar Lise Komisyon Başkanlarının biraraya gelerek yeni dönem çalışmalarına dair istişarelerini yapması, İHH Çocuk Kulübü sorumlularına anaokullarında yapılacak sunumlar için örnek sunum çalışması yapılması, Hanım il sorumluları ile yapılan toplantıda yönetim şemasının ve gelecek dönem planlarının istişaresi ve son olarakta yine Sosyolog-Yazar Erol Erdoğan'ın  "Gençlik Çalışmaları" üzerine konulu sunumunu yapması da kampta icra edilen faaliyetlerden birkaçıydı. 

hanife.png

İlgili haberler
Tümünü gör
Genç Atölye açıldı
Genç Atölye açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından açılan ve özgün tasarımlarla üretilen kırtasiye ağırlıklı 100’e yakın ürünün bulunduğu Genç Atölye, hizmet vermeye başladı. Ürünler, internet sitesinin yanı sıra Fatih’teki satış mağazasında da müşterileriyle buluşuyor. Satışlardan elde edilen gelirler, İHH’nın yardım çalışmalarında kullanılıyor.
17.05.2023
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Genç İHH tarafından hazırlanan “Arife Çiçeği’nin Serüveni” isimli proje ile depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor, hediyeler veriliyor. Kurulacak Arife Çiçeği Mağazası’nda da çocuklara bayramlıklar dağıtılacak.
14.04.2023
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
Bursa’da lise öğrencilerine yönelik düzenlenen teknoloji kampına giderken geçirdikleri trafik kazasında vefat eden İHH gönüllüleri Murat Can Kaya, Kağan Talip Tığlı, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi’nin vefatlarının birinci yıldönümünde İstanbul’da anma programı gerçekleştirildi.
Bursa
28.11.2022