İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Genç İHH’dan İstişare ve Planlama Kampları
Genç İHH, 8-10 Eylül’de 65 ilden 255 erkek ve 15-17 Eylül’de de 56 ilden 258 hanım katılımcı ile birlikte Darıca’da İstişare ve Planlama Kampı’nı gerçekleştirdi. Kamplara Genç İHH başkanları, üniversite, lise ve çocuk kulübü sorumluları katıldı.
28.09.2017

Genç İHH, Türkiye geneli İstişare ve Planlama Kampı, Kuran’ı Kerim tilaveti ve tanışma programı ile başladı.

Erkekler ve hanımların ayrı haftalarda yaptığı kampta il başkanları ile bir araya gelindi ve gelecek yılın planlamasına dair istişarelerde bulunuldu. Üniversite ve lise sorumluları ise geçmiş dönemin değerlendirmesini yaptı.

erkekler.jpg

Erkek kampı

Gerçekleştirdikleri faaliyetlerde başarı göstermeleri nedeni ile Kayseri, Niğde ve Kırşehir il teşkilatlarına çeşitli hediyeler verildi.

Kamptaki konferanslar serisinin ilkini çalışmalar hakkında genel bilgi vererek Genç İHH Başkanı Fatih Yazıcı gerçekleştirdi.

fatih-yazici.jpg

Seri, sırasıyla şu isimlerin kendi konuları ile devam etti:

“Türkiye'de Toplumun Dine ve Dini Değerlere Bakışı” konulu sunumu ile Mehmet Ali Kulat:

“Kur'an-ı Kerim'i bilenlerin sayısının çok olmasını arzu ederken veriler git gide azalmakta. Bu vahim bir durum. Ayasofya'yı, Kudüs'ü gündem ediyoruz. Ama Süleymaniye’mizin sabah namazlarında boş olmasını görmüyoruz. FETÖ'nün ülkemize verdiği zararlardan biri de; dini kurum, cemaat ve iyilik kavramlarının altını boşaltmasıdır.”

abdulmetin-balkanlioglu.jpg

Verdiği sohbetle Abdulmetin Balkanlıoğlu:

"Alt kimliğimiz ne olursa olsun birlikteliğimiz Kelime-i Şehadet çatısının altıdır. Biz Allah'a ve ahiret gününe inanan, hedeflerinde Allah'ın rızası her şeyden değerli olan gençlik topluluğuyuz. Veren el, alan elden dolayı değerlidir. Muhacirler ve mağdurlar sayesinde biz kazanıyoruz. Mazlumlara yardım etmek onların bizden alacağıdır."

"Küresel Sorunumuz: Uyuşturucu Bağımlılığı" konulu sunumu ile İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay:

"Asya'da üretilen uyuşturucu, Avrupa'ya geçiş güzergâhında olan Balkanlar'ı da etkiliyor. Son 5 yıldır ülkemizde bonzai denen, eroin ve esrardan 100 kat daha tehlikeli sentetik madde bağımlılığı ciddi derecede arttı. Geçtiğimiz yıl Adli Tıp Kurumu raporuna göre 611 kişi uyuşturucudan dolayı hayatını kaybetti. Bu yıl uyuşturucu kullanımında %28 artış olduğu belirlendi. Bonzai kullanan kişilerin %85'i 20-35 yaş aralığında. Bunların %48'i arkadaş çevresinden dolayı, %28'i merak ettiği için uyuşturucu kullanmaya başladığını ifade ediyor. 500 bin bağımlının 200 bini İstanbul'da yaşıyor ve bunların içinde muhafazakâr ailelerin çocukları da yer alıyor."

"İslam Dünyası, İHH ve İnsani Diplomasi" konulu sunumu ile İHH Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Şahin:

"Arakan Müslümanlarının temel sorunu 'vatansızlık' problemidir. Ümmet coğrafyasındaki sorunları fakirlik, cehalet ve ihtilaf problemleri oluşturuyor. Bu sorunlar 4 temel başlık altında çözüme ulaşır; akide, ilim, amel ve tebliğ. Tebliğ ve davet konusunda dünyaya bakışımızı değiştirmemiz lazım. Misak-ı Milli sınırları dışına çıkmamız, başta Avrupa olmak üzere sömürgecilerin uykusunu kaçırıyor.

hanimlar-2.jpg

Hanım kampı

Genç İHH Türkiye Geneli İstişare ve Planlama Kampı - Hanım 15-16-17 Eylül tarihleri arasında Darıca Basın ilan kurumunda 55 ilin ve İstanbul’dan 16 ilçenin katılımı ile gerçekleştirildi. 

Program, Genç İHH Başkanı Fatih Yazıcı’nın açılış konuşması ile başladı. Yazıcı, Genç İHH çalışmalarını değerlendirerek, gelecek dönem planlaması ile ilgili katılımcıların sorularını yanıtladı.

Program daha sonra Ayten Özyayla Hanımefendinin “Birlikte Çalışmanın Temel İlkeleri” konulu semineri ile katılımcılara, ekip çalışmasının önemi, çalışma ahlakı, iletişimin önemi, kendi potansiyellerinin farkında olmalarını sağlamak noktasında önerileri oldu.

Program akışında öğleden sonraki oturumların işleyişi komisyonların değerlendirme, istişare ve planlama toplantıları ve atölye çalışmaları şeklinde devam etti.

İstişare ve planlama kampının 2. Gününde MAK Araştırma Şirketinin Başkanı Mehmet Ali Kulat’ın “Türkiye de Toplumun Dine ve Dini Değerlere Bakışı” konulu raporu ile Türkiye’deki gençlerin dini değerlere bakışının istatistik oranları değerlendirmesi yapıldı.

hanimlar.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Genç Atölye açıldı
Genç Atölye açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından açılan ve özgün tasarımlarla üretilen kırtasiye ağırlıklı 100’e yakın ürünün bulunduğu Genç Atölye, hizmet vermeye başladı. Ürünler, internet sitesinin yanı sıra Fatih’teki satış mağazasında da müşterileriyle buluşuyor. Satışlardan elde edilen gelirler, İHH’nın yardım çalışmalarında kullanılıyor.
17.05.2023
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Genç İHH tarafından hazırlanan “Arife Çiçeği’nin Serüveni” isimli proje ile depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor, hediyeler veriliyor. Kurulacak Arife Çiçeği Mağazası’nda da çocuklara bayramlıklar dağıtılacak.
14.04.2023
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
Bursa’da lise öğrencilerine yönelik düzenlenen teknoloji kampına giderken geçirdikleri trafik kazasında vefat eden İHH gönüllüleri Murat Can Kaya, Kağan Talip Tığlı, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi’nin vefatlarının birinci yıldönümünde İstanbul’da anma programı gerçekleştirildi.
Bursa
28.11.2022