İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Giresun’daki felaket havadan görüntülendi
İHH İnsani Yardım Vakfı, Giresun’daki felaketin ardından bölgedeki arama kurtarma, tahliye ve beslenme faaliyetlerini sürdürüyor. İHH ekipleri ayrıca Dereli’deki felaketi havadan görüntüledi.
24.08.2020

Geçtiğimiz günlerde başlayan sağanak yağışla birlikte Giresun’da dereler taştı, birçok yol ulaşıma kapandı. Sel nedeniyle Dereli ilçesine ana yoldan ulaşım sağlanamadı. Çok sayıda ev ve işyeri kullanılamaz hale geldi. İlçede elektrik kesintisi meydana geldi, su şebekesi çöktü, alt yapı tamamıyla kullanılamaz hale geldi. Kayıp vatandaşlar için AFAD koordinasyonunda arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı yediye yükseldi. Bölgede hala kayıp vakaları söz konusu. Şehirde enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. İlçenin ihya ve inşasına yönelik çalışmalar hayat normale dönene kadar sürdürülecek.

Bölgedeki felaketi haber alır almaz harekete geçen İHH İnsani Yardım Vakfı Afet Yönetim Komisyonuna bağlı Afet ve Acil Durum Hizmet Birimleri, ilk günden itibaren bölgedeki çalışmalara destek oldu. İHH Afet ve Acil Durum Hizmet Birimleri, bölgede hem tahliye hem de arama kurtarma çalışmalarına başladı. İstanbul, Bursa, Sakarya, Konya, Ağrı, Samsun ve Ordu’daki ekipler bölgeye sevk edildi. İHH ekipleri, ilk etapta 15 gün boyunca 50 kişilik ekibiyle bölgede hizmet vermek için planlamasını yaptı.

giresundaki-felaket-havadan-goruntulendi5.jpg

Afet havadan görüntülendi

İHH ekipleri, arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra hasar tespit çalışmalarına da katkı sağladı. Bu kapsamda ekipler, selin şehirde açtığı yarayı gözler önüne sermek amacıyla drone ile hasarı görüntüledi.

Giresunlular tek tek arandı

Sağanak yağışın ardından İHH İletişim Merkezi de harekete geçti. Afetin gerçekleştiği Dereli ve Yağlıdere ilçelerinde İHH sistemine kayıtlı bulunan bağışçı, gönüllüleri ve afetzedeler tek tek aradı. Aranan kişilerin bir ihtiyaçları olup olmadığını tespit edildi ve gelen talebe göre ekiplerin bölgedeki çalışmalarına yön verildi. Afetzedelere, vakıf tarafından geçmiş olsun dilekleri iletildi.

giresundaki-felaket-havadan-goruntulendi6.jpg

5 farklı kalemde yardım

İHH’nın Giresun’da bugüne kadar gerçekleştirdiği diğer faaliyetler ise şu şekilde:

-2 bin kişiye sıcak çorba dağıtıldı

-İHH Kadın Kolları, psikososyal destek için bölgede çalışmalarını sürdürüyor

-3 adet Off-Road aracı engebeli arazide tahliye çalışmalarına katkı sağlıyor

-Hatay’dan yola çıkan İHH Mobil Aşevi, bugün bölgede hizmet vermeye başlayacak; hayat normale dönene kadar ilçeden ayrılmayacak

-Afetzedelere temiz su ulaştırılıyor

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Afet Yönetimi Başkanlığı’na bağlı arama kurtarma ekipleri, 2023 yılında 231 arama kurtarma operasyonuna katıldı.
16.01.2024
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH İnsani Yardım Vakfı Köpekli Arama Kurtarma Birimine bağlı Bozo, Angel ve Patron isimli 3 arama kurtarma köpeği yaşanan afetin ilk gününden itibaren deprem bölgesindeki çalışmalara önemli katkılar sundu. Köpeklerin enkaz alanlarındaki yer tespitleri sonrası arama kurtarma görevlileri tarafından 50 kişi sağ olarak enkazdan çıkarıldı.
24.02.2023
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Ekipleri, depremin hemen ardından harekete geçti. İlk saatlerden itibaren yoğun çalışmalarda bulunan ekipler, şu ana kadar 265 kişiyi enkazdan kurtardı. 1447 kişiden oluşan 65 ekibin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
09.02.2023