İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gözyaşı adası Sri Lanka'da yetimlerin yüzü İHH ile gülüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında Sri Lanka’da yetim ailelerini kalkındırmaya yönelik bir dizi projenin açılışını gerçekleştirdi.
GüneyAsya, SriLanka 21.04.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı, “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında Sri Lanka’da yetim ailelerini kalkındırmaya yönelik bir dizi projenin açılışını gerçekleştirdi.

Bölgeye giden İHH ekibi, Sri Lanka'daki ilk gün programında Türkiye Büyükelçisi Tunca Özçuhadar ile bir araya geldi.

Daha sonra Puttalam şehrinde ülke genelinde bakımı üstlenilen 1450 yetimin bir araya geldiği bir yetim buluşması gerçekleştirildi. Türkiye ve Sri Lanka bayrakları milli marşlar eşliğinde göndere çekildiği program yetim çocukların aylarca büyük zahmetler içinde hazırladığı gösterilerle devam etti.

Büyük beğeni ile izlenen gösterilerde her türlü duygu yaşandı. Kimi zaman güldüren etkinler sahnelenirken zaman zaman düşündüren ve duygusallaştıran diyaloglara şahit oldu izleyiciler.

Yüzlerinden tebessüm eksik olmayan yetim çocuklar aylarca uğraşlarının sonucunda hazırladıkları onlarca gösterileri sundu. Etkinlik büyük beğeni topladı. Program, yetim çocukların hazırladıkları oyun ve yapılan spor müsabakalarıyla sona erdi.

Oyun sonrası yetim çocuklara akika dağıtımı, çeşit çeşit oyuncak ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Yetim aileleri kalkındırma projeleri

Bu arada Puttalam’daki bir köyde bakkal açılışı gerçekleştirildi. Yine aynı köy içerisinde iki aileye 2'şer tane keçi teslimi yapıldı. Keçilerin barınması için özel olarak hazırlanan yerde teslim gerçekleşirken yetimlerin mutluluğu görülmeye değerdi. Yetim aileye balık değil balık tutması için tekne teslim edildi. Tekne ile ilk balığa çıkan ise yine İHH ekibi oldu.

Daha sonra Kattankudy şehrine geçen İHH ekibi, sopalarla gerçekleşen, her yana 'tak tak' seslerin yükseldiği Sri Lanka'nın yerel oyunuyla karşılandı. Birbirinden özel gösteri ve etkinliklerin ardından sahne doldu taştı. Omuzlara alınan yetimlerle bu güzel anların tadı çıkarıldı.

Burada İHH adına bir konuşma yapan Genç İHH Hanımlar Koordinatörü, her zaman dini kardeşliğin yaşatıldığına vurgu yaparak her an Müslüman kardeşlerinin yanında olacaklarını söyledi.

Etkinliğin ardından iki yetim aile yuvalarına kavuştu. İHH tarafından yaptırılan evler dualarla kurdeleler kesilerek açıldı. Önceki yaşadıkları yerler adeta insanın içini sızlatırken süslenmiş yeni evlerinin dualarla açılışı en çok anne ve yetim çocuklarını mutlu etti.

Buradaki program sahilde yetim çocuklarla oyun, akika dağıtımı, oyuncak ve kırtasiye teslimiyle sona erdi.

Ertesi gün ise Nintavur bölgesindeki bir Müslüman köyde bir bakkal açılışı yapıldı. Yetim çocukların annesi, İHH heyetinin bakkalı açtığı anlarda gözyaşlarına hakim olamadı. Anne, kadın heyete sıkı sıkı sarılarak dua etti.

Serendip Vakfı tarafından yapılan Meryem Külliyesi'nin çalışmaları da İHH ekibince yerinde incelendi. Nintavur'daki yerleşke Temmuz ayında hazır hale gelecek.

İHH ekibi bu kez İHH tarafından geçtiğimiz yıllarda hizmete açılan devlet hastanesinin su kesilmesi durumunda hızır gibi yetişen su kuyusunu inceledi.

Ayrıca Palamanavi köyünde aileye keçi teslimi yapıldı. Central Camp'ta yine bir aile evine kavuştu. Evin özenle süslenişi dikkat çekerken, kız çocuklarının yüzündeki mutluluk ve sevinç heyeti duygulandırdı. Hemen ardından bir bakkal açılışı daha gerçekleştirildi. İlk alışverişi yapan ise İHH ekibi oldu. Yetim bir aileye pirinçten un üreten makine teslimi yapıldı. Anne, kendisinin ve çocuklarının geçimini makineden ürettiği unu satarak sağlayacak.

Programın son günü Candy şehrine giden İHH ekibi, burada palmiye ağaçların arasında yetim ailesi için yapılan yetim evinin açılışını gerçekleştirdi.

Candy şehrine bağlı Gampola'daki Zahira adlı okulu ziyaret eden İHH ekibi için özel bir program düzenlendi. Öğrencilerin birbirinden güzel gösteriler sunduğu programda ara ara duygusal anlar da yaşandı. Türkçe okunan 'anne' şiiri izleyicileri ağlattı.

Program sonunda sahne yine doldu taştı. Çocuklar omuzlara alındı. Türkiye'ye selam gönderildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024