İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Güney Afrikalı kadınlara dikiş nakış kursu
İHH İnsani Yardım Vakfı, Meslek Edindirme Kursları Projesi kapsamında Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde 60 kadının profesyonel şekilde eğitim alacağı dikiş nakış atölyesi projesini başlattı.
Afrika, GüneyAfrikaCumhuriyeti 29.11.2017

Dünya üzerinde savaş, iç çatışma, doğal afet, hastalık, yoksulluk, kuraklık gibi sebeplerle mağdur olmuş milyonlarca insan hayat mücadelesi veriyor. Muhtaç ve mazlum durumdaki herkesin insani ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen İHH İnsani Yardım Vakfı; gıda, sağlık, barınma, eğitim gibi temel konularda bölgelere hizmet götürüyor. Muhtaç bölgelerin yardıma ihtiyaç duymayacak bir seviyeye gelmesi için kalkınma stratejileri geliştiriyor. Bunlardan bir tanesi de Meslek Edindirme Kursları Projesi.

İHH İnsani Yardım Vakfı, proje kapsamında Güney Afrika’da yeni bir dikiş nakış atölyesi projesini başlattı. Johannesburg şehrinde 60 kadının profesyonel şekilde eğitim alacağı 10 makinelik dikiş nakış atölyesi 1 yılda tamamlanacak.

guney-afrikali-kadinlara-dikis-nakis-kursu-2.jpeg

Eğitim sonrasında kendi ayakları üzerine durabilecekler

Proje kapsamında özellikle dul kalmış ve yalnız başına yaşamak zorunda kalan kadınların faydalanmasını beklediklerini söyleyen İHH Doğu Afrika Masası Koordinatörü İsmail Songür, “Her 6 ay için 30 kadını mezun etmeyi hedefliyoruz” dedi. Songür, proje detaylarına ilişkin şunları söyledi:

“Dünya’daki suç ortalamasında üst noktalarda yer alan bu bölgede binlerce insan daha çocuk yaşta hapishaneye giriyor. Çocuğuyla birlikte dul kalmış binlerce ev hanımı, hayat şartlarından dolayı çok daha kötü yollara düşebiliyor. Biz de geliştirdiğimiz bu proje ile birlikte kadınların hayata yeniden kazandırılması için çabalıyoruz. 6 aylık eğitimi tamamlayan bu kadınlar, daha sonra kendi evlerinde kuracakları mini atölyelerle maddi olarak geçimlerini sağlayabilecekler.”

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

guney-afrikali-kadinlara-dikis-nakis-kursu-3.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024