İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
"Halep'e yol açın" konvoyu yola çıktı
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın organize ettiği ve onlarca STK’nın destek verdiği “Halep’e Yol Açın” konvoyu, Kazlıçeşme Meydanında yapılan basın açıklamasının ardından yüzlerce araçla birlikte yola çıktı. İstikamet, Cilvegözü sınır kapısı.
Suriye 14.12.2016

Suriye’de dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştiriliyor. Özellikle de son dönemde Halep, Esed rejimi ve Rus güçlerince havadan ve karadan gece gündüz bombalanıyor. Şehirde gıda malzemeleri tükenmiş, sağlık sistemi çökmüş durumda. Tüm bunlar yaşanırken uluslararası toplum üç maymunu oynuyor.

Halep’teki katliama dur demek ve insani yardım koridoru açılmasını hedefleyen İHH İnsani Yardım Vakfı, “Halep’e Yol Açın” sloganı ile Türkiye’nin dört bir yanından Cilvegözü Sınır Kapısına bir kara konvoyu düzenliyor.

Bu kapsamda konvoyun İstanbul ayağında Kazlıçeşme Miting Meydanı’ndan yüzlerce araçla yola çıkan Halep gönüllüleri, Türkiye’nin dört bir yanından konvoya katılacak olan binlerce araçla birlikte Cuma günü Hatay Reyhanlı’ya ulaşacak.

Konvoy Kazlıçeşme meydanından yola çıktı

Kazlıçeşme Meydanı’nda yapılan yoğun katılımlı basın açıklamasında ilk olarak İHH Başkanı Bülent Yıldırım konuştu. “İran, ümmete hesap verecek!”, “Katil Rusya, Suriye’den defol!”, “Kahrolsun İsrail!” ve “Zalimler için yaşasın cehennem!” sloganları eşliğinde konuşan Başkan Yıldırım’ın konuşmasındaki satır başları şu şekilde:

“Bugün basın toplantısını yaparken size müjdeli haberler vermeyi istiyordum. Fakat ne yazık ki, Halep’ten aldığımız bilgiye göre ateşkes ihlal edilmiş durumda. Yine sivillere yönelik saldırı yapıldı” diyerek sözlerine başlayan Başkan

“Dün gece yaralılar çıkarılacaktı, otobüsler bölgeye gitti. Fakat yine ateş ettiler. Bu ateşkesi ihlal edenler insan değil. Günlerdir çocuk ve kadınlar katlediliyor. Dünyanın her tarafında bu katliam seyrediliyor. Büyük güçler ve İslam ülkeleri sessiz kaldı bu katliama. Nerede, kadınların ‘bize yardım edecek yok mu?’ nidalarına cevap verecek olanlar? Nerede, Allah’ın emrini yerine getirip cennete koşacak olanlar? Ey güç sahipleri neredesiniz? Devletler sessiz kaldı ise neredesiniz ey Müslümanlar? Neden yataklarınızdan çıkıp da bu mazlumlara destek vermiyorsunuz? Çocukların ahının arşa çıkıp, beddua olarak size dönmesinden korkmuyor musunuz?

1-1.jpeg

Bu gençlerden utanın

Ey İslam ümmeti, ayağa kalkın, dirilin, yürüyün ve Müslümanları kurtarın! Siz ki geçmiş dönemde Yahudi ve Hristiyanlara yapılan zulümleri engellemiş bir ümmettiniz. Şimdi size ne oldu? Bu ölü toprağı neden üzerinizde? Şuraya gelen gençlerden utanın. Neden sokakları doldurmuyorsunuz? Sadece şiir mi okuyacaksınız?

Bu bizim son feryatlarımızdır. Halep yanıyorsa biz de yanıyoruz, Halep ölüyorsa biz de ölüyoruz. Bir çocuğun gözyaşına, sizin saraylarınızı, villalarınızı ve arabalarınızı tercih etmedik, etmeyeceğiz. Bunu böyle bilesiniz.

Türkiye ateşkes için uğraşıyor

Ey İslam ülkeleri, neredesiniz? Bakın sadece Türkiye arabuluculuk yapıyor. Sizin gücünüz nerede? Siz niye sessiz kalıyorsunuz? Bir an sevindik. Koridor açılacak ve mazlumlar canlarını kurtaracak diye. Ama tekrar ateş ettiler. Aldığımız haberlere göre Türkiye ateşkes sağlanması için çalışıyor. İnşallah akşama kadar sevinçli haberler alırız. Ama Türkiye’nin masada güçlü olması için halkın sokaklarda olması lazım. Neredesiniz ey halk? Niçin bu meydanları doldurmuyorsun?

Milliyetçilere, İslamcılara, İran’a ve İslam İşbirliği Teşkilatı’na çağrı

Milliyetçilere sesleniyorum. Halep, Türkmen şehridir. Madem milliyetçisiniz, neredesiniz, niçin meydanlara çıkmıyorsunuz? İslamcılara sesleniyorum, neden sokaklarda değilsiniz? Eğer sokağa çıkmazsanız, bu bombalar bir gün sizi de bulacak. Çünkü bu bombalar durmayacak. Bunlar Suriye’yi böldükten sonra Türkiye’yi de bölecekler.

Ve buradan İran’a sesleniyorum. İyi dinle, Bosnalı gençler Sırpları hiç unutmadılar. Suriye halkı da sizi unutmayacak. Esad’a taraf olup Müslümanları bombalamayın. Gelin, kardeş olun. Yoksa Türkiye, Suriye ve hepinize saldıracaklar. Allah’tan korkun! Rusya şimdi Türkiye ile dostluk kurmaya çalışıyor. Putin’in Türkiye’ye geldiği ilk gün, Halep’e ölüm yağdı. Madem ABD’ye karşı güç elde etmek istiyorsun, Türkiye’yi yanında görmek istiyorsun. O zaman kalkıp Suriye’ye ölüm yağdırma. İslam İşbirliği Teşkilatı’na sesleniyorum. Bu katilleri, niçin gözlemci olarak tutuyorsunuz da heyetler olarak gitmiyorsunuz Halep’e? Niçin, ‘Suriye’de ne işiniz var sizin?’ demiyorsunuz.

1-2.jpeg

“Gazze’de yaptığımızı Halep’te yapacağız”

Halep’te görüyoruz ki, Uluslararası Hukuk, Cenevre Sözleşmesi ve diğerleri çöpe atıldı, hiçbir anlamı kalmadı. Cenevre Sözleşmesi’nde diyor ki, ‘eğer bir yer abluka altında ise STK’lar oraya girip yardım yapabilir, ablukayı delebilir.’ Meğer hepsi yalanmış! Bunu biz de gördük size ‘medeni’ diyenler de gördü!

Şimdi de Gazze’de yaptığımızı Halep’te yapacağız. Gelin ‘Halep’e yol açın’ diyeceğiz. Onun için yolda çok kalabalık olmalıyız. Konvoyumuz uzun olmalı. Beni dinleyenlere sesleniyorum. Yolda bize katılın. Sakarya’da, Konya’da ve Hatay’da insanlar meydanları doldursun ki dünyaya mesaj versinler.

Saadet Partisi ve One Minute!

Gazze’deki katliam sırasında oradaydım. Türkiye’de Saadet Partisi Gazze mitingi yapınca bunun etkisini biz orada hissettik. Çünkü kalabalığı gördükleri zaman dünya harekete geçiyor. Ve Gazze’ye atılan bombaların hafiflediğini gördük. ‘One minute’ çıkışı ve Saadet Partisi Mitingi bunu başardı. Şimdi de partiler, vakıflar miting yapmalı. Bizler yollarda iken siz de üzerinize düşeni yapın. Hüda-Par’a da sesleniyoruz. Siz de Kürt sokaklarını ayağa kaldırın, bu zulmü durduralım.

Bana birileri diyor ki, ‘Şii – Sünni savaşı yok.’ Yalan. Emperyalizmin oyununa geldiniz. Musul Sünni kenti iken Şiiler tarafından istila edildi. Ne işiniz var sizin Musul’da? Ne işiniz var sizin Suriye’de? Hani Filistin’di sizin hedefiniz? Bakın şimdi hiç Kudüs konuşuluyor mu? Allah’tan korkun!

Beşiktaş’ta patlayan bomba

Konuşmasına yaptığı dua ile ara veren Başkan Yıldırım, Beşiktaş’ta patlayan bombalardan dolayı terör örgütü PKK’ya da sert çıktı. “Bu bombaları patlatanları kahret” diye dua eden Yıldırım, “biz biliyoruz ki, bu bombaların arkasında sadece örgütler yok. İsrail de var Amerika da var, dost bildiğiniz ülkeler de var” dedi. “O gencecik polisleri niçin şehit ettiler biliyor musunuz? Bu 15 Temmuz’un karşılığıdır. 15 Temmuz için bazıları Amerika diyor, medya bile konuşmaya korkuyor. Ben açık söylüyorum, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki asıl güç İsrail’dir. Aynı gece İsrail, Gazze semalarında alçak uçuş yaptı. Filistinlilerin, İsrail askerlerinin telsizlerinde duyduğu anonslar şu şekildeydi: Erdoğan düştüğünde vuracaksınız! Madem öyle, neden bu darbenin arkasında İsrail var demiyorsunuz?

1-4.jpeg

100 bin insan göçü bekleniyor

Özellikle zengin Müslümanlara seslenerek yardım çağrısında bulunan Yıldırım şunları söyledi:

“Şimdi şu vereceğim listeye dikkat kesilin. İnşallah anlaşma sağlanırsa Halep’ten 100 bin insan göçü bekleniyor. Bu durumda acil ihtiyaç olarak sayacağım maddelere dikkat kesilmenizi istiyorum, özellikle medya mensuplarının:

15 bin çadır ve hasır, 200 bin battaniye ve yastık, 100 bin sünger yatağı, 100 bin kışlık elbise (mont, bere, çizme, atkı, yağmurluk), 100 bin hijyen paketi ve 100 bin de gaz sobası.”

“STK’nın görevi eksikleri söylemektir”

Birileri bize diyor ki, siz niçin bunlara karışıyorsunuz? Neden böyle yapıyorsunuz? STK’lar, baskı gruplarıdır. Topluma, hükümete ve devlete diyecekleri vardır. Bu söylediklerimiz düşmanlık değildir. Dostluktur, açıkların ve eksiklerin kapatılmasıdır.

Konvoy katılımcılarına da ayrıca seslenen Yıldırım, yol boyunca her bireyin birer muhabir gibi çalışmasını ve Halep’e dikkat çekmesini istedi. Seferimiz mübarek olsun diyerek sözlerine son veren Yıldırım, sözü diğer konuşmacılara teslim etti.

Özgür Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Katar RAF Genel Başkanı …., Hüda-Par İstanbul İl Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve TÜGVA Başkanı İsmail Emanet de kısaca bir selamlama konuşması yaptı.

İyilik kervanı Anadolu yollarında

Basın açıklamasının ardından yola çıkan yüzlerce araçlık konvoyun ilk durağı Sakarya olacak. Kocaeli’nden katılacak olan Halep gönüllüleri ile birlikte Sakarya’da yapılacak olan programın ardından iyilik kervanı, Sakarya’da geceleyecek. Sabahın erken saatlerinde Adapazarı’ndan yola koyulan konvoyun ilk durağı Ankara olacak. Daha sonra Konya’da geceleyecek olan konvoyun son durağı ise Cilvegözü Sınır Kapısı olacak.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023