İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Halepli 41 yetim artık Cerablus’ta yaşayacak
Halep’te yetimhanelerinin sığınağında mahsur kalıp dünyaya yardım çağrısında bulunarak gündeme gelen 47 yetimden 41’i İHH aracılığı ile İdlip’ten Azez’e getirildi.
Suriye 08.02.2017

Dünya onları Halep’te mahsur kaldıkları yetimhaneden yaptıkları yardım çağrısıyla tanıdı. Çağrıları yanıtsız kalmayan 47 yetime yardım elini Türkiye uzattı. Geçtiğimiz aylarda Halep’te gerçekleştirilen tahliyelerle bölgeden çıkarılan 47 yetimden 41’i, İHH’nın İdlip’te kurduğu geçici sığınma merkezine yerleştirildi. Burada ihtiyaçları İHH tarafından sağlanan yetimler, yapılan girişimler sonucunda önce Türkiye’ye ardından da İHH ve AFAD ekiplerinin refakatinde Halep’e bağlı Azez’e gönderildi. Burada da geçici konaklama merkezinde kalacak olan yetimler, daha sonra ise Cerablus’a gidecek.

pa4b3990.jpg

Türk halkı ve İHH’ya teşekkür

Halep’te yetimhanede kalan çocuklardan biri olan 10 yaşındaki Yasmin “Orada kalırken hayat çok zordu, uçaklar her gün saldırı düzenleyip çok yakın yerleri vuruyordu çok korktuk, dışarı çıkıp oynayamıyorduk, günde bir öğün yemek yiyebiliyorduk” dedi.

Ayrıca Yasmin, yardım ulaştıran, bombalardan kurtaran Türkiye halkına ve İHH’ya çok teşekkür ederek, bu yardımları hiç unutamayacağını söyledi.

Birçoğunun hem anne hem de babası olmayan 41 çocuk bundan sonra yanlarında ki refakatçiler ile birlikte Cerablus’ta hayatlarına devam edecek. Diğer 6 yetimse İdlip’teki akrabalarının yanında yaşayacak.

pa4b4038.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024