İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Halepli yetimler emin ellerde
İHH İnsani Yardım Vakfı gözlemciliğinde gerçekleşen tahliyeler sonucunda 41 yetimin de aralarında bulunduğu Halepli 500 sivil, güvenli bölgeye taşındı.
Suriye 19.12.2016

İstanbul’dan yola çıkarak Halep sınırına ulaşan “Halep’e Yol Açın” konvoyu meyvelerini verdi: 500 kişi İHH’nın AFAD ve Kızılay ile birlikte İdlib’de kurduğu çadırkente ulaştırılacak.  

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın gözlemci olarak izlediği ve Türk hükümetinin de aktif rol oynadığı tahliye anlaşması uzun uğraşlar sonucunda başarıya ulaştı. Halep’te çok ufak bir bölgeye sıkışan ve bombalar altında kalan Halepli mağdurlar, 5 otobüs kafilesi ile birlikte Ramuse bölgesine ulaştı. İHH ekipleri Ramuse’de, aralarında 41 yetimin de bulunduğu 500 sivili acil yardımlar kapsamında gıda ve kıyafetlerle karşıladı. İlk etapta gelen 41 yetimin en kısa zamanda Türkiye’ye ulaştırılması İHH’nın hedefleri arasında.

Anlaşmanın bir diğer ayağı da İdlib’de muhaliflerin kuşatmasında bulunan Fua ve Kefreya beldelerinden 3 gün içinde toplam 4 bin kişi tahliye edilmesi. İki beldedeki tahliyenin kısa süre içerisinde başlaması hedefleniyor.

acil-yardimlar.jpg

“95 otobüs daha bekliyoruz”

Bölgedeki çalışmaları yerinde izleyen İHH Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Şahin, ilk etapta 500 kişiden oluşan 5 otobüs kafilesini karşıladıklarını, toplamda 100 bin kişiyi karşılamak için uğraşlar verdiklerini söyledi. Şahin, anlaşma sağlanana kadar geçen süre zarfında da 3 hasta çocuğun soğuk ve açlıktan hayatını kaybettiğini belirtti.

Bilindiği üzere tahliye otobüslerine saldırı yapılmış ve tahliye süreci durmuştu. Uzun uğraşlar sonucu tahliyeler gece 01:00 itibari ile başladı. Devam eden günlerde de devam etmesi planlanıyor.

acil-yardimlar2.jpg

8 bin sivil tahliye edildi

Daha önce yapılan tahliyelerde 7500 Halepli sivil güvenli bölgeye taşınmıştı. Bugünkü tahliyelerle birlikte abluka altındaki bölgeden 8000 sivil tahliye edilmiş oldu.

İHH, “Halep’e Yol Açın” konvoyu ile birlikte bölgeye bin 500’ün üzerinde acil yardımlardan oluşan TIR’ları sevk etmişti. Bunlardan 411 TIR’da, dün itibari ile sınırın diğer tarafına geçerek Halep ve İdlib kırsalında dağıtılmıştı. Bir kısmı da bölgede tahliyeler sonucunda gelen mağdurlara ulaştırılmak üzere güvenli bölgede bekletiliyordu.

HALEPLİ MÜLTECİLER İÇİN BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024