İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Harçlıklarından artırıp Afgan yetime sahip çıktılar
Dünyanın çeşitli ülke ve bölgelerinden gelerek Türkiye’de üniversite okuyan UDEF’li öğrenciler, burslarından artırarak İHH’nın Afganistan’da sponsorluğunu üstlendiği bir yetime hami oldular.
Afganistan 13.02.2020

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu’na (UDEF) bağlı Turkuaz Uluslararası Öğrenci Derneği’nde bulunan 65 ülkeden 550 uluslararası misafir öğrenci, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın geliştirmiş olduğu Yetim Sponsorluk Sistemi ile bir yetimi desteklemeye başladı. Öğrenciler, Yetim Sponsorluk Formu’nu bizzat İHH Yetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Reşat Başer’den aldı.

6f5a0291.jpg

Fikir nasıl çıktı?

Burslarından artırarak Afganistan’dan bir yetime hami olan öğrenciler adına projeye ilişkin detayları paylaşan İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi Nepalli Muhammed Cevat Ensari, Türkiye’de 175 bin uluslararası öğrenci bulunduğunu ve onlara örneklik teşkil etmek amacıyla böyle bir projeye niyetlendiklerini ifade etti. Muhammed Cevat Ensari, Yetim Sponsorluğu fikrinin nasıl ortaya çıktığını şöyle özetledi:

“Derneğimizde gerçekleştirdiğimiz eğitim faaliyetlerimiz arasında Hadis dersi de var. Hadis derslerimiz esnasında Peygamber Efendimizin, “Kendi yetimini veya başkasına ait bir yetimi himaye eden kimseyle ben cennette şöyle yan yana bulunacağız” hadisinin tahlilini gerçekleştirdik. Aslında asıl fikir buradan ortaya çıktı. Daha sonra yetim sponsoru olan abilerimizle istişarede bulunduk. Bu istişarelerimizde abilerimiz kendi bireysel işlerinin de ne kadar bereketlendiğinden bahsettiler. Bizler de ülkemizden uzakta, burs imkanlarıyla öğrencilik hayatımızı idame ettirmeye gayret ediyoruz. Bu yardımların ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla öğrenci kardeşlerimizle böyle bir yetim sponsorluğu alarak hem bir kardeşimize yardımcı olmak hem de öğrencilik hayatımızı ve dernek faaliyetlerimizi bereketlendirmek istedik.”

6f5a0327.jpg

Neden Afganistan?

Cevat Ensari, “Neden Afganistan?” sorusuna ise şöyle cevap verdi:

“Dünyada birçok mazlum İslam Coğrafyası var. İHH, bu mazlum coğrafyalarda imkanlar dahilinde birçok yetime yardımcı oluyor. Bizim İHH’dan talebimiz en çok ihtiyaç duyulan yerde bir sponsorluk almaktı. Bu yüzden Afganistan’ı seçtik. Yapacağımız bu çalışmanın öncü ve örnek bir çalışma olmasını hedefliyoruz. İnşallah imkanlar el verdikçe uluslararası öğrenciler olarak birçok yetim kardeşimize sponsor olmak istiyoruz. Umarım bu çalışma diğer derneklerimize de bir örnek mahiyetinde olur ve birçok kardeşimize yardım eli uzatmış oluruz.”

BİR YETİME SPONSOR OL

YMaliyet nasıl karşılanacak?

Ensari, sponsorluk maliyetini nasıl karşılayacaklarını şu şekilde anlattı:

“Dernek merkezimizde bir yetim köşesi oluşturduk. Bu köşede bir tablomuz var. Tabloda yetim kardeşimizin fotoğrafı ve bilgileri mevcut. Buraya aynı zamanda bir kumbara koyduk. Yaptığımız faaliyetlerde bu çalışmadan söz ediyoruz. Yardımcı olmak isteyen öğrenci kardeşlerimiz harçlıklarından ayırarak buraya yardımda bulunuyorlar. Sadece onlar değil faaliyetlerimize katılan yönetim kurulu üyelerimiz, dernek personellerimiz de bu bereketli çalışmaya katılmak istiyorlar. İnşallah kardeşimize ve başka yetim kardeşlerimize bu çalışmayla yardımlarımızı yapacağız.”

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022