İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
"Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesi Amasya’da tanıtıldı
İHH’nın geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşa başlattığı "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesinin tanıtım toplantısı Amasya’da yapıldı.
Türkiye 11.02.2015

İHH’nın geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortaklaşa başlattığı "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesinin tanıtım toplantısı Amasya’da yapıldı.

Rehberlik Araştırma Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, Amasya Milli Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin Güneş, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, okul idarecileri ile İHH Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz, İHH Amasya temsilcisi Serdal Benli, İHH Amasya Yetim Birimi Sorumlusu Fatih Akgül katıldı.

Toplantının sunumunu yapan Amasya Milli Eğitim Şube Müdürü Bilal Eken, projenin öğrencilerimiz ve geleceğimiz açısından çok önemli olduğunu, bir eğitimci olarak projenin sahiplenilmesi gerektiğini, okul ziyaretlerinde proje ile ilgili güzel sonuçlar alındığını, şu an itibariyle Amasya’daki 60 okulun 110 yetime kardeş olduklarını ve bu sayının okul idarecilerinin katkılarıyla daha da artacağına inandığını ifade etti.

Daha sonra projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Müdürü Dr. Hüseyin Güneş, son derece faydalı bir çalışma olarak değerlendirdiği ´Her Sınıfın Bir Yetim kardeşi Var´ projesinin değerler eğitimi açısından ülkeye katkı sağlayacağını vurguladı.

Projenin çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, başkalarının dertleriyle dertlenen duyarlı insanlar olarak yetiştirebilmeyi esas aldığını belirten Güneş, İHH ve Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa başlattığı projeye katkı sağlayan tüm okul yöneticilerine, okul müdürlerine ve öğrencilere teşekkür etti.

 

Murat Yılmaz: İHH Türkiye’de sekiz bin yetime ulaştı

İHH’nın projeyle ilgili videolarının izlenmesinden ardından söz alan İHH Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz, dünyada 200 milyonun üzerinde yetim bulunduğunu ve bunlara her yıl 3 milyonun üzerinde yetim eklendiğini ifade ederek şunları söyledi:

“İHH bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın neresinde olursa olsun sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış, aç veya açıkta kalmış, zulme uğramış bütün insanlara gerekli insani yardımı ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek için tüm girişimleri yapmak üzere kuruldu. İHH olarak, 2013 yılında başlatılan ‘İyilikte Yarışan Sınıflar’ çalışmasıyla, öğrencilerde farkındalık, sorumluluk ve yardımlaşma bilincini artırmayı hedefliyoruz. Bu projeyle gençlerimiz geleceğin Türkiye’sinin tohumlarını ekiyoruz. Aynı zamanda sponsorluk kapsamına aldığımız yetimi, sponsor aile veya okullar bıraksa bile yetimimize üniversiteyi bitirene kadar sponsorluğa devam ediyoruz. Türkiye’de ise baktığımız yetim sayısı 8000’e ulaştı.”

Yılmaz, Amasya ilinde 220 okulun olduğunu, her okulun en az bir yetime kardeş olması durumunda 220 yetime kardeş olabileceklerini sözlerine ekledi.

Program eğitimcilerin soruları eşliğinde sona erdi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022