İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi Mersin’de tanıtıldı
İHH’nın geçen yıl başlattığı “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin tanıtım toplantısı Mersin’de yapıldı.
Türkiye 26.12.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Bir-Sen işbirliğiyle geçen sene başlatmış olduğu “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi 2014-2015 eğitim döneminde de kaldığı yerden devam ediyor. 

Türkiye’nin 81 ilindeki tüm okullarda uygulanan projenin tanıtımı için Mersin’de; İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Behzat Eğilmez, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz, İHH İnsani Yardım Vakfı Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, Mersin İnsani Yardım Derneği Başkanı Mesut Kayacı, Eğitim-Bir-Sen Mersin Şubesi Başkanı Atilla Olçum ve okul müdürlerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi.

Sosyal sorumluluk yanı gelişmiş insanlar yetiştirilecek
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Sergi ve Sarayında yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Gül, projenin Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Bir-Sen ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nca da desteklenmek de olduğuna işaret ederek proje ile sosyal sorumluluk yanı gelişmiş insanlar yetiştirilmesinin amaçlandığını ifade etti.
 
Ekip ruhu, ortak heyecan ve gayret ile çalışmaları gerektiğini vurgulayan Gül, “aslında bugün bu anlamda bir ilki de başlatıyoruz. Okul idarecilerimizle böyle bir toplantıda projenin startını vermiş oluyoruz. Okul müdürlerimiz bu projeye kalpten inanır, sahip çıkarlarsa bu proje başarıya ulaşır” dedi.
 
Bir iyilik ve paylaşma hareketi olan projenin okullarda en iyi şekilde anlatılması gerektiğini dile getiren Gül, şunları söyledi: “Bütün öğretmen, öğrenci ve hatta velileri bu konuda bilgilendirmeliyiz. Okul idarecilerimiz ve okul koordinatörlerimiz, öğretmen ve öğrencilerimize projeyi tanıtacaklardır. Bu iyilik hareketi okullarımızın iklimini değiştirecektir. Yapılacak çalışmaları kurum olarak takip edeceğiz. Türkiye ve dünyaya en fazla iyilik Mersin’den yayılsın istiyoruz.”
 
 
“Bu çocuklara sahip çıkmak boynumuzun borcu”
 
Mersin İnsani Yardım Derneği Başkanı Kayacı da, dernek olarak yaptıkları hizmetlerle amaçlarının sadece Rabb’lerinin rızasının kazanmak olduğunu belirterek, projeyle ilgili hedeflerini anlattı.
 
“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinde sendikalarının üstlendiği role dikkat çeken Eğitim- Bir-Sen Mersin Şubesi Başkanı Olçum ise şöyle konuştu: “Yeryüzünde her gün 10 bine yakın çocuk yetim ve öksüz kalmakta her iki saniyede bir ise anne ve babasını kaybetmektedir. Bugün itibari ile dünyada 200 milyon civarında yetim bulunmaktadır. Dünyanın ve ülkemizin geleceği için bu projeye sahip çıkmalıyız. Bu çocuklara sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Bu proje ile çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, başkalarının dertleriyle dertlenen, duyarlı ve sosyal sorumluluk yanı gelişmiş insanlar olarak yetiştirebilmeyi amaçlıyoruz.”
 
 
Bu düzen artık değişmeli
 
İHH İnsani Yardım Vakfı Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yılmaz ise konuşmasında yeryüzünde yaşanan felaketlerde en çok mağdur olanın kadınlar ve çocuklar olduğuna vurgu yaptı. 
 
Dünyanın geleceği, mutlak veto yetkisine sahip Güvenlik Konseyi daimi üyesi 5 ülkenin inisiyatifine bırakılmaması gerektiğini kaydeden Yılmaz, bu düzenin artık değişmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti: “Dünyanın değişik bölgelerinde yaşayan çocuklarımıza sahip çıkar onları güzel bir şekilde geleceğe hazırlarsak yarın için savaşları düşleyenlerin bu düşüncelerine bu niyetlerine engellemiş olacağız.” 
“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok ülkesinde hali hazırda uygulandığını belirten Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu çalışmayı ulusal bir proje olmaktan çıkararak uluslararası bir proje haline getirdik. Türkiye’nin geleceğinde merhametliler topluluğunun oluşturulması için bu çalışmanın çok önemli bir katkı olacağını düşünüyoruz.”
 
Yılmaz’ın konuşmasının ardından toplantı, “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi Tanıtım Slayt Gösterimi” ile son buldu.
 
İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022