İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İdlib’e 30 araçlık yardım
Suriye'nin İdlib ili kırsalındaki kamplarda yaşayan savaş mağduru sivillere gönderilmek üzere hazırlanan “Yalnız Değilsiniz” yardım konvoyunun 30 araçlık ikinci etabı dağıtım yapmak üzere İdlib’teki kamplara gönderildi.
Suriye 14.09.2019

Suriye’nin İdlib iline yönelik saldırılardan kaçarak şehrin Türkiye sınırına yakın olan bölgelerindeki kamplara sığınan sivillere İHH İnsani Yardım Vakfı ve Fetih Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Fetih-Der) tarafından hazırlanan “Yalnız Değilsiniz” yardım konvoyunun ikinci etabı dağıtım yapmak üzere İdlib’teki kamplara gönderildi.

İHH Bab-el Hava Ofisi'ndeki uğurlama töreninde konuşan İHH Suriye Çalışmaları Bab-el Hava Ofisi Sorumlusu Yusuf Tunç, savaş mağduru siviller için 2 bin adet gıda kolisi ve 2 bin koli temiz içme suyunun hazırlanarak konvoydaki araçlara yüklendiğini söyledi. Yaptıkları yardımlarla savaş mağduru sivillerin yaralarını sarmak istediklerini belirten Tunç, "Son 1 yılda Suriye rejiminin İdlib kırsalına yönelik saldırıları nedeniyle en az 1 milyon insan Türkiye sınırına yakın bölgelere sığındı. Yanlarında hiçbir ihtiyaç malzemesi getiremeyen siviller, kış mevsiminin de yaklaşmasıyla çok zor günler yaşayacak. Bu nedenle Fetih-Der kurumunun da destekleriyle 30 araçtan oluşan bir yardım konvoyu daha organize ettik" ifadelerini kullandı.

img_0794.jpg

Fetih-Der Başkanı Yılmaz Bulat ise bombaların altında hayatta kalma mücadelesi veren milyonlarca masum sivilin sessiz çığlıklarına duyarsız kalmamak için bu konvoyu organize ettiklerini belirtti. Vicdan sahiplerinin bu duruma kayıtsız kalmaması gerektiğinin altını çizen Bulat, mazlumları yalnız bırakmayan hayırseverlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yardım konvoyu İdlib ili kırsalındaki kamplara doğru yola çıktı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024