İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İdlibli mağdurlara yeni yuva
İHH İnsani Yardım Vakfı, Pakistan'ın en önemli STK'larından Hubeyb Vakfı ile İdlib’de dul ve yetim aileleri için başlattığı konut projesi kapsamında yapımı tamamlanan ilk binaların açılışını gerçekleştirdi.
Pakistan, Suriye 17.11.2018

2011 yılında Suriye’de başlayan iç savaş nedeniyle evlerini terk ederek ülkenin kuzey bölgelerindeki kısmen daha güvenli çadır kent ve kamplara yerleştirilen ailelerin kalıcı bir hayata sahip olması için İHH İnsani Yardım Vakfı’nca ‘’Yeni Hayat Konutları’’ projesi hayata geçirildi. Suriye’nin İdlib kenti kırsalındaki Bardaklı Köyü’nde 2018 yılının Nisan ayında temeli atılan Yeni Hayat Konutları projesi tamamlandığında içerisinde bin 536 adet konut, mescit, okul, sosyal etkinlik alanları ve dev bir alışveriş merkezini barındıracak.

Bu kapsamda İHH İnsani Yardım Vakfı’nca inşaat çalışmaları sürdürülen projenin 24 daireden oluşan ilk etabı tamamlandı. Yeni Hayat Konutları projesinin geri kalan kısmı ise Türkiyeli hayırseverlerin yanı sıra Pakistan, Endonezya ve Güney Afrika gibi ülkelerde bulunan bağışçıların destekleriyle yapılıyor.

Pakistan merkezli Hubeyb Vakfı tarafından sponsorluğu üstlenilen ve kullanıma hazır hale gelen 3 binadan oluşan 24 daire, hayırseverlerin ve Pakistanlı kurum yetkililerinin katıldığı bir programla hizmete açıldı.

ic1.jpg

“Zulme duyarsız kalamazdık”

Açılışta konuşan Hubeyb Vakfı Başkanı Nedim Ahmet Han, “Suriye’de bir zulüm var. Biz bu zulme duyarsız kalamazdık. Bu nedenle kendi ülkemizdeki hayırseverlerin de destekleriyle ortak ve kardeş kurumumuz İHH tarafından yapımına başlanılan Yeni Hayat Konutları projesine biz de 24 dairenin sponsorluğunu üstlenerek destek olduk. Bir grup bağışçımız ile de yapımı devam eden tesisi bu vesile ile gezme imkanımız oldu. Gerçekten büyük ve savaş ortamında hayal dahi edilemeyecek bir proje inşa ediliyor. Bu projenin hayata geçmesine vesile olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ic2.jpg

“Projenin ilk etabını açtık”

Suriyeli savaş mağduru ailelerin yaralarını sarmak için Yeni Hayat Konutları projesinin hayata geçirildiğini söyleyen İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Erhan Yemelek, “İç savaşın başladığı tarihten bu yana Suriye içerisinde insani yardım çalışması yapıyoruz. Ölümden kaçarak ülkenin kuzeyine gelen mülteciler için binlerce çadır ve konteynır kurduk. Ama artık her insanın olduğu gibi Suriyeli savaş mağdurlarının da kalıcı bir hayata ihtiyacı var. Bu nedenle Yeni Hayat Konutları projesini başlattık. Yaklaşık 6 ay önce başladığımız projemizin ilk etabını tamamladık. Bu ilk etaptaki daireler Hubeyb Vakfı’nın destekleriyle yapıldı. Onların katılımıyla da bu daireleri açtık” diye konuştu.

ic3.jpg

Konuşmaların ardından yapılan kurdela kesimiyle açılış programı nihayete erdi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024