İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH 114 ülke ve bölgede kurban kesti
İHH İnsani Yardım Vakfı 114 ülke ve bölgede yaptığı çalışmada 40 bin hisse kurbanı yaklaşık 1 milyon 400 bin ihtiyaç sahibine dağıttı.
24.10.2013

İHH İnsani Yardım Vakfı 114 ülke ve bölgede kurban kesimlerini ve dağıtımlarını başarılı bir şekilde tamamladı. İHH, 6 bini yurt içi, 34 bini yurt dışı olmak üzere toplam 40 bin hisse kurbanı ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Kurban çalışmasıyla 1 milyon 400 bin insana ulaşıldı.

Ağırlıklı olarak Suriye, Filistin, Irak, Lübnan, Ürdün, Patani, Myanmar, Moro, Pakistan, Afganistan, Darfur ile Somali gibi kriz ve savaş bölgelerinde kurban çalışması yapıldı. İHH ekipleri, Müslümanların azınlıkta olduğu Nepal, Srilanka, Surinam, Vietnam, Küba, Haiti ve Kamboçya ülkelerine de gitti.

 

300 bin Suriyeli mülteciye kurban eti dağıtıldı

Vakfın bu yılki kurban kampanyasında öncelik Suriyelilere verildi. Türkiye, Irak, Yemen, Lübnan, Ürdün mülteci kampları ile Suriye içerisinde Şam, Halep, Hama, İdlib, Lazkiye, Deirezzor ve diğer şehirlerdeki mülteci kamplarında kesilen 5 bin 200 hisse kurban, 300 bin civarında Suriyeliye dağıtıldı.

 

Myanmar ve Patani’ye gidildi

Uzak Asya’nın unutulmuş İslam toprakları büyük bir insanlık dramının yaşandığı Myanmar’ın Arakan ve Meiktila bölgeleri ve Patani’de Müslümanların yaşadığı bölgelerde kurban kesimi gerçekleştirildi. İHH ekipleri, Patani’nin Muho, Weng, Şifa Yetimhanesi, Taba, Balukar, Samak, Jagla, Ternang ve Kokphor bölgelerinde 700 hisse kurbanı yaklaşık 5 bin aileye ulaştırdı. 2 bin 500 Myanmarlı müslümanın kaldığı Arakan'da 300, Meiktila'da 200, Yangon şehrinden 96 kilometre güneyde yer alan, 2008'deki Nergis kasırgasından etkilenen, 700 müslüman ailenin yaşadığı bölgede 100 ve Yangon'a yakın bir yer olan Dala kasabasında da 50 kurban kesildi.

 

Afrika’nın her yerinde

Afrika’da yoğun bir kurban çalışma yapıldı. Nijer, Somali, Mali, Gine, Sudan, Etiyopya, Çad, Burkina Faso, Tanzanya, Güney Afrika, Burundi, Cibuti, Kongo Cumhuriyeti, Bostvana, Lesoto, Mozambik, Swaziland, Zimbabve, Zambiya, Gambiya, Gana, Kamerun, Kenya, Komor Adaları, Madagaskar, Malavi, Moritanya, Morişuz, Nijerya, Raunda, Senegal, Sierre Leone, Togo ve Uganda’da kurbanlar kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

 

Nepal’deki Müslümanlarla bayramlaşıldı

İHH ekipleri, 2 milyon Müslüman’ın yaşadığı Nepal’de, 100 büyük baş ve 50 küçük baş olmak üzere 700 hisse kurban keserek ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Rajbiraj şehrindeki kurban kesimi ve dağıtımına Nepal Müslümanları büyük ilgi gösterdi.

İHH, Nepal’deki Müslümanların kendi dillerinde Kur’an-ı Kerim melallerine kavuşmaları için başlatılan projeye maddi destek vererek çalışmanın tamamlanmasını sağlamıştı.

 


Pakistan’daki mülteciler unutulmadı

Pakistan’da ise ağırlıklı olarak mültecilerin bulunduğu bölgelerde kurban kesimi yapıldı. Rawalpindi, Haripur, Rara, Keşmir, Muzaffarad ve Skardu bölgesinde toplam 160 büyükbaş kurban kesilerek dağıtıldı. Çatışma bölgesi Svat’tan kaçmak zorunda kalan mültecilere de kurban eti dağıtıldı. Afganistan’da da 78 büyükbaş kurban kesilerek 25 bin ihtiyaç sahibine dağıtıldı.

 

Filistinli mülteciler unutulmadı

İHH ekipleri, Filistinli mültecilerini de unutmadı. Filistin’deki mülteci kamplarında 140, Lübnan’da 45, Ürdün’de de 15 büyükbaş hayvan kesildi. Kurban etleri Nehrül Barid, Beddavi, Şatilla, Burc El Berecine, Katermaya, Ayn El Hilva ve Meie Meie kamplarındaki mülteci ailelere dağıtıldı.

 

Srilanka’da Müslümanlarla bayramlaşıldı

Güney Asya’nın fakir ülkesi 20 milyonluk Srilanka’nın nüfusunun yüzde 8’ini Müslümanlar oluşturuyor. İHH ekipleri, Srilanka’da 80 büyük baş kurban keserek 38 bin 300 kişiye dağıttı.

 

Balkanlar’da bayram sevinci

İHH ekipleri Balkanlara da gitti. Bosna, Makedonya, Arnavutluk, Sancak, Kosova’da kurban çalışması yapıldı. Bosna Hersek'te 32 büyükbaş kurban kesen İHH İnsani Yardım Vakfı, kurban yardımlarını Bosna Hersekli sivil toplum kuruluşları aracılığıyla yardıma muhtaç 1600 aileye ulaştırdı.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024